Nieuws + agenda

Om het nieuws en agenda live in een ontmoeting te beluisteren, bent u
welkom in het KLEUR inspiratie-café, Fahrenheitstraat 354 – Den Haag.

Als je onder het genot van een drankje een moment van je af wilt babbelen kan je een afspraak in ons gezellige cafe maken, en ervaar de inspiratie op onze creatief unieke plek.

Mail: KLEURkerk@gmail.com

thumbnail_IMG_3209

In een echt klooster de stilte in.

16 oktober 2023

Eind van de maand (27 –31 oktober) gaan we weer met een groep de stilte in. Check video van de stilte en abdij. Ditmaal 3 dagen en elke dag kijken we een film. Je krijgt meditatievragen nav de film. We vertrekken vanuit KLEUR met de auto. Meestal plakken we er ook weer een half dagje Gent aan vast. Voor meer info en opgave. Voor meer info en opgave meerijden: KLEURkerk@gmail.com.


Nieuwe ZINcursus (zingeving)

1 aug 2023

We beginnen maandag 18 september met onze gratis ZINcursus (zingeving) van tien avonden. Deze avond is nog een INTROavond (incl. eten), daarna kan je nog beslissen of het iets voor je is. Inloop: 18:45, start eten 19:00, einde 21:30. Geef je ivm eten wel van tevoren op.

Na de zevende avond is er een retraite-weekend met stilte, lezingen, maar ook volop gezelligheid met wandelingen in de hoogste duinen van Nederland. Voor deze retraite moet wel een bedrag van 80-90 euro worden betaald.

Deze cursus richt zich op de grote spirituele thema’s (en het hart van KLEUR) die allemaal met verlangen te maken hebben. Een aantal thema’s zijn: bestaat G*D?, wat is gebed?, wat is geloven (vertrouwen)?, bestaan er wonderen?, hoe ziet de menselijke natuur er uit?, verlangen we nog naar grote verhalen? en waarom een fellowship? en meer…

Format van de avond: lekker eten met elkaar, een ijsbreker, daarna ZINspraak (inhoud) over een thema, dan in gespreksgroepen. Het zal ook gewoon erg gezellig zijn. Er hebben zich nu al 15 mensen opgegeven. Wees er snel bij.

Maak kennis met het kloppend hart van KLEUR, waardoor je zelf ook KLEUR krijgt.

KLEUR komt tot leven voor je ogen.

PASEN 2023

31 maart 2023

VACATUREbank:– klusjes doen voor stations (tijdstip in overleg)(*)– eten kopen voor de PAASlunch (tijdstip in overleg)– brainstormen over de acht stations (tijdstip in overleg) neerzetten PAASstations (zat 8 april vanaf 18:00)– klaarzetten PAASlunch (zater 8 april vanaf 18:00)(*) maken houten hartjes, uitknippen, lamineren, route tekenen, etc.Programma:– don 6 april 20:30 (inloop 20:00) – Passion op TV kijken– vrij 7 april 19:00 (inloop 18:45) – Goede Vrijdag viering in stilte (*)– zon 9 april 11:00 het PAASlabyrinth met acht stations – zon 9 april 12:00 paasbrunch(*) we komen binnen in stilte, er zijn geen KLEURdrankies, we gaan in stilte weer weg

Nieuwe ZINcursus (zingeving)

4 maart 2023

We beginnen maandag 20 maart weer met onze gratis ZINcursus (zingeving) van tien avonden. Deze avond is nog een INTROavond (incl. eten), daarna kan je nog beslissen of het iets voor je is. Inloop: 18:45, start eten 19:00, einde 21:30.

Na de zevende avond is er een retraite-weekend met stilte, lezingen, maar ook volop gezelligheid met wandelingen in de hoogste duinen van Nederland. Voor deze retraite moet wel een bedrag van 80-90 euro worden betaald.

Deze cursus richt zich op de grote spirituele thema’s (en het hart van KLEUR) die allemaal met verlangen te maken hebben. Een aantal thema’s zijn: bestaat G*d?, wat is gebed?, wat is geloven?, bestaan er wonderen?, hoe ziet de menselijke natuur er uit?, verlangen we nog naar grote verhalen? en waarom een fellowship? en meer…

Format van de avond: lekker eten met elkaar, daarna een praatje over een thema, dan in gespreksgroepen. Het zal ook gewoon erg gezellig zijn. Er hebben zich nu al 13 mensen opgegeven. Wees er snel bij.

Maak kennis met het kloppend hart van KLEUR, waardoor je zelf ook KLEUR krijgt.

KLEUR komt tot leven voor je ogen.

23 februari 2023

Untitled

Je loopt langs het cafe en kijkt naar het KLEURmaal aan de muur.

Zie het verhaal van KLEUR tot leven komen.

KLEUR op TV-west

11 januari 2023

280527885_10158549601600849_6065322698928606064_n
Itempje van ons op TV-west, in het programma ‘Bij ons in Segbroek’.
Leuke shots van ons inspiratie-cafe. En we durven te dromen bij KLEUR. Rond 12 min. komen wij.
GOEDE VRIJDAG & EEN PAAS-LABYRINT

April 2022

gandalf
Op weg naar Pasen…
door het schaduwrijke dal (‘goede vrijdag’, dood JC) naar de volle KLEUR (‘opstanding’).
Goede vrijdag:
– KLEURcafe: Fahrenheitstraat 354
– Start: 19:30 (er zullen geen versnaperingen en zo weinig mogelijk ontmoetingen plaatsvinden. Dit vanwege het sobere karakter van de ‘goede vrijdag’-samenkomst.
Pasen:
As zondag hebben we een paasbrunch. We gaan in het cafe een route lopen met reflectie-plekken. Het paasverhaal ontvouwt zich stap voor stap. En daarna lekker samen brunchen. Het is feest… door Pasen is een oneindige vreugde en hoop verrassend binnen handbereik gekomen.
KLEURcafe: Fahrenheistraat 354
Inloop: 10:30
Start: 11:00
Liefst van tevoren even opgeven:
KLEURkerk@gmail.com. Maar je kan het natuurlijk altijd zonder opgave proberen… 😜🌈

KLEUR WINT BUURTPRIJS: INNOVATIEF, SPRAAKMAKEND EN VERBINDEND

11-1-2022

buurtprijs

Jaarlijks wordt de ‘Hans Pronk’-prijs uitgereikt. Dit jaar kreeg KLEUR de prijs. We mogen een jaar lang een wisselbeker in het cafe laten pronken. Een jury bestaand uit: journalisten, lokale partijen en het stadsdeelkantoor kozen KLEUR als winnaar. Vanwege onze inzet tijdens eerste jaar Corona (1200 maaltijden verspreidt, uitbreiding naar 17 ontmoetingsgroepen en meer) waren we spraakmakend, vanwege het feit dat Hans Pronk zich ook in KLEUR thuis voelde waren we verbindend en vanwege onze nieuwe KLEURformats (oa ‘f*ck de wereld’-kringen) ook innovatief.

We zijn dankbaar voor deze bevestiging, zo in het Avontuur.

VERLANGEN OM DIEPER IN HET AVONTUUR TE KOMEN?

thumbnail_image0

Onze nieuwe KLEURvideo ‘Join the Adventure’ probeert een verlangen aan te wakkeren. We zijn gemaakt voor iets groters dan hoe we nu onszelf vaak behandelen.

In 1 van onze 17 KLEURkringen  (fellowships) proberen we ook dit verlangen op het spoor te komen. Ben jij geïnteresseerd om eens in een kring te komen snuffelen, een keertje langskomen. Voel je vooral welkom.

We hebben kringen met zingevende thema’s, psychologische thema’s. We proberen veel met zingeving en relatiekwaliteit bezig te zijn. Maar ook heel algemeen: boeken-kringen, cursus-kringen, workshop-kringen, emotie-kringen, etc.  Een kring is een veilige omgeving waar er naar elkaar geluisterd wordt en waarin het oordeel zoveel mogelijk uitgesteld wordt. Sommige kringen duren 1 avond, een andere 10 avonden en soms zijn kringen al jaren bij elkaar.

Heb jij een thema dat jij wilt behandelen laat het ons weten. We kunnen er altijd over babbelen.

Mail ons KLEURkerk@gmail.com.

KLEURcafe weer open

KLEURcafe-buiten

Het KLEUR inspiratie-cafe is elke zaterdag weer open.

Allemaal welkom. Na een lange tijd van onheilige stilte mogen we weer.
Vanaf 11:00 gooien we de poorten wagenwijd open… tot 18:00.
Een goede reden om langs te komen
(en ook binnen te stappen & even te vertragen 😝):
– verwonder je met alle kleine KLEURkunstprojectjes
– word verrast in de rondleiding
– laaf je aan een koel drankje in de buurttuin
– test ons schattig terrasje
– laat je overweldigen door de veel te goedkope zomerkleding
– ga los met de versgebakken lemon-aardbei cake
– onderga de heerlijk geurende koffie van onze ‘rooie rakker’
– ervaar ons versgebakken brood met kroket
Of kom voor een lekkere daghap of een soepje, incl. INSPIRATIEvraag. Daghap: Lemon kip in room-parmezansekaas-spinazie saus en munt rijst of tagliatelle pasta.
Voordat je het weet heb je een ontmoeting, op z’n minst met jezelf, die inspireert… 😜🌈

Check ons YOUTUBEkanaal KLEURdenhaag

VERSLAG KLEURWANDELING
24 Oktober 2021
unnamed (42)

Verslag door Marius:

“De wandeling was in het koninklijk landgoed ‘De Horsten’.
We ontmoeten elkaar rond 13.45 op het parkeerterrein, we hadden een klein groepje: 6 volwassen en een kind. Een mevrouw was met haar hond, maar die mocht eigenlijk niet het park op. We besloten unaniem de gevolgen gezamenlijk te dragen mochten we aangesproken worden.
Het was echt herfst in het bos: heel mooie roodbruine bladeren aan alle bomen en heel veel paddenstoelen. We gingen voor de route van 7,5km met als einddoel het Theehuis. We liepen over paden van bosgrond en door brede lanen van steen met aan de rand slootjes. Ook liepen we stukjes langs de bosrand met aangrenzend de weilanden met koeien en een paard. Halverwege de route hadden we een overdenking met een tekst uit een boekje ‘Cappuccino’. De vraag was: wanneer zou je echt gelukkig zijn? Er was een leuke dynamiek: soms pauzeerde we voor een foto, soms hadden een dolletje en op andere momenten toverde een van ons iets lekkers tevoorschijn om te delen.
Uiteindelijk kwamen we bij een groot grasveld met om de bocht opeens een hoge heuvel ‘De Seringeberg’ dit is een uitkijkpunt over de toppen van de bomen. Twee van ons hebben hem beklommen we konden zelfs Den Haag zien.
Daarna gingen we naar het Theehuis waar we van een welverdiende pauze genoten. We werden hier aangesproken op de hond dus namen we afscheid van het baasje en de hond. Bij afrekenen vertelde ze ons dat het park dicht zou gaan. Gelukkig was het niet meer zover dus waren we op tijd bij de uitgang. We namen van sommigen afscheid en gingen weer met de auto naar het KLEURcafé.

VERSLAG  ONTMOETINGS-WORKSHOP
24 Oktober 2021
unnamed (43)

We waren met  een mooie groep en gretige groep…
De filosofie van de workshop komt van het boek ‘Weet hoe je date’ van psycholoog en communicator Henry Cloud. De basis van het boek is dat je iemand niet te dichtbij moet laten voordat je iemands karakter kent. Er staan 60 vragen in het boek zodat je zicht kan krijgen op iemands karakter.
We begonnen met een rondje over wat onze ervaringen met ontmoetingen zijn en wat een echte vervullende ontmoeting is.
Wat reacties op deze vraag: dat er geluisterd wordt, dat mijn grenzen gerespecteerd worden, dat iemand werkelijk in mij geïnteresseerd is.
We hadden het over de voorbereiding voor de ontmoeting (waarden, grenzen, verwachtingen), de ontmoeting zelf (communiceren van grenzen) en de reflectie op de ontmoeting (wat deed de ontmoeting met mij?; wat heb ik over mezelf geleerd?).
Een reactie van een bezoeker over de workshop: ‘Zo heb ik nog nooit over relaties gesproken.’
Zes mensen waren geïnteresseerd om een kring over het boek ‘Weet hoe je date’ van Henry Cloud te starten.
Daar doen we het voor. Op weg naar groeiende relatiekwaliteit.


Het kranteartikel van het Algemeen Dagblad over KLEUR.
4 Oktober 2021
unnamed (41)

Artikel AD Haagsche Courant

UPDATE KLEURHAP
unnamed (44)

– We hebben elke zaterdag zelfgemaakt gebak, koeken of cake. De heerlijke geuren verspreiden zich door het pand. Voor een mooi bedrag heb je een KLEURrijk gebakken iets.

– tijden KLEURhap – daghappen
(elke doordeweekse dag): van 17:00 tot 20:00

– inlooptijden op maa – din van 13:00 tot 17:00 met gratis koffie/ thee/ koek
– inlooptijden op zaterdag van 10:00 tot 18:00 met gratis koffie/ thee/ koek

eyJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJpbWciOiJfOWFjMDg4ZjRiOTQ3YjNmMGE1N2VjOWJhMmI2N2ZiMzAifQ.RpgpS_nvbHciv9YQ9cjBZSzUhD1OBs16Y0EVUayBOL0-gif MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN) OP EEN RIJ GEZET:

7 November
Bij een rondleiding door ons cafe is een vrouw zo onder de indruk van ons verhaal dat ze spontaan om gebed vraagt. Ze durfde na de rondleiding weer haar hart te open voor meer dan haar leventje. Een wonder als je weet wat ze meegemaakt heeft.

Na onze eerste zondag over grenzen begrijpt een KLEURkanjer plotseling wat grenzen zijn en hoe ze bedoeld zijn. Het begin naar meer vrijheid.
Beluister de KLEURspraak.

31 Oktober 2019
Een KLEURkanjer die heel gesloten was breekt open en deelt uit zijn hart. Hij vertelt gepassioneerd over wat hij ontdekt heeft in het leven en de schat die hij gevonden heeft in spiritualiteit. Hij vertelt er spontaan en ongedwongen over. Een verrassing die je ontvangt als je de tijd neemt voor iemand.

24 Oktober 2019
Persoon vertelt emotioneel zijn verhaal over een ruggenwervel waarmee het niet meer goed komt. Daardoor is die persoon afgekeurd en zit nu veel thuis. We konden zijn kwetsbaarheid ontvangen. Er ontstond een mooie ontmoeting waarbij iemand zichzelf kon laten zien.

12 Oktober 2019
Mooi inhoudelijk gesprek met een atheïstische filosofe. Zij ontkende dat proberen zin te zoeken in het leven geen zin heeft. Omdat we niet uit het leven kunnen stappen om met een soort helicopterview dit leven kunnen bekijken. Schoppenhauer en Kant  kwamen ook nog langs. Was een mooi gesprek.

4 Oktober 2019
Mooie bevestigende reactie van een bezoeker: “Wat een mooie plek hebben jullie gemaakt. Je voelt dat iedereen hier welkom is.”

27 September 2019
Bij een klusje in de buurt zei een buurtbewoner: ‘Karma will catch him.’ Uit de groep met KLEURkanjers kwam een snelle reactie: ‘but grace will heal him’. De buurtbewoner stond even met haar mond open. 🙂 Hier kunnen we mooie t-shirts van maken.


VERSLAG ARDENNEN
20 September 2019

unnamed (35) - kopie
Voor de tweede keer in het jaar naar de Ardennen. Het was dit keer een kleiner groepje, maar dat mocht de pret niet drukken. Elke dynamiek heeft z’n eigen charme.

We kwamen in wonderschone kerken, langs verrassende wandelpaden en bezochten leuke oude stadjes. Zelfs kwamen we een haan tegen voor onze ‘Heilige Hanen’-groep (mannen).

We liepen ook met een avontuurlijke wandeling (van de paden af) in gevaarlijk gebied, hier kwamen we achteraf pas achter. Toen konden we er beetje om lachen (zie pic).

Elke keer is het zo’n gemêleerde groep en dat zorgt soms ook weer voor de nodige uitdagingen. Maar met elkaar er doorheen gaan is ook een mooie weg, doet een beroep op karakter. Moeite doen om elkaar te begrijpen, dat is die creatieve liefde. Om geëffende paden te durven verlaten: emotioneel, geestelijk. KLEUR – waar de Liefde creatief is.

UPDATE  KLEURHAP
unnamed (36) - kopie
Tijden KLEURhap (daghappen)
(elke doordeweekse dag): van 17:00 tot en met 20:00

– inloopdagen zullen hetzelfde blijven (maa – din – zat)
– inlooptijden op maa – din van 13:00 tot 17:00 met gratis koffie/ thee/ koek
– inlooptijden op zaterdag van 10:00 – 18:00

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
‘Ik kom nergens meer qua religie. Maar alleen bij jullie kom ik nog. Ik voel me veilig bij KLEUR en groei op een hele andere manier dan ik had verwacht. Wat ik in KLEUR hoor heb ik nog nooit gehoord…’

We blijven  KLEURen…

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com


15 September 2019
– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Persoon die normaal wat gesloten is vertelt vol passie over inspirator die hart sneller doet kloppen.
Een opmerking van een KLEURbezoeker:
’In KLEUR zijn geen typetjes maar karakters’ 😜🌈😇

UPDATE KLEURHAP
unnamed (34)

We gaan op maandag 16 september 5 dagen in de week open met daghappen (maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag)
– de tijden zullen zijn: van 17:00 tot en met 20:00
– inloopdagen zullen voorlopig hetzelfde blijven (maa – din – zat)
– inlooptijden zullen veranderen van 13:00 tot 17:00 voor gratis koffie/ thee/ koek
– er zullen vrijwilligers ingeschakeld worden als koks
– de daghappen zullen 5,50 euro gaan kosten
– zeg het voort dat we doordeweeks daghappen gaan verkopen, hiermee help je ons gigantisch
– of ken je vrijwilligers die als kok willen helpen, laat het ons weten.

– OPGELET: toevoeging KLEURSCHEURkalender:
26 – 29 oktober stilte-weekend met films

unnamed6

29 Augustus 2019
– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):

We hebben iemand aan een huis geholpen. Ze zat ontroerd kwetsbaar te zijn in ons cafe. We creëerden een veilige plek waar ze kon zijn.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com


22 Augustus 2019
– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Een buurtbewoonster vertelt vol ontroering dat ze hoop kreeg door alleen al naar het inspiratie-cafe te kijken, als teken van licht. Door het warme licht dat door de etalage naar buiten schijnt. #dankbaar


16 Augustus 2019

unnamed (30)

– Zingen en verhalen voorlezen
Elke eerste woensdag van de maand gaan we zingen en verhalen voorlezen bij mensen met een beperking. We verzamelen om 15:30 in het cafe en gaan dan naar Middin. Van 16:00 tot 17:00 gaan we los.

– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Een rondleiding door het KLEURcafe aan een groep Amerikanen. Ze waren onder de indruk van onze cultuur die we aan het bouwen zijn. Ze zeiden: ‘hier heb ik nog nooit van gehoord, wat inspirerend.’

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com
ELKE  DINSDAGOCHTEND  GELEIDE  STILTE-MEDITATIE
unnamed (4)
Begin de dag in stilte.

We hebben elke dinsdagochtend een stilte-meditatie. Dan komen we in stilte binnen. Een tekst helpt ons de stilte door; hierdoor kunnen we focussen. Even uit onze gedachten, de genezing ontvangen die in stilte aanwezig is.
Ons hart wordt dan geopend voor wat de grote gulle Gever wilt geven. Wat een genade.
Inloop: 9:15
Start: 9:30
Einde, daarna koffie/ thee/ koek: 9:55


14 juni 2019

VERSLAG ARDENNEN
unnamed (2)
Met een groep van 11 gingen we op weg met een mooie gemêleerde Fellowship. Samen met een hindoe, boeddhist, moslim en christenen van verschillende pluimage gingen we het Avontuur aan.

We hebben heerlijk gewandeld, gekanoed, cultuur opgesnoven en een klooster bezocht. Vooral de ontmoetingen tussen de activiteiten door, terwijl we onderweg waren, waren leuk en interessant. Dat krijg je met zo’n gemêleerde groep. Ook hadden we elke ochtend en avond een geleide stiltemeditatie. Op eerste pinksterdag hadden we een KLEURspraak over het thema Pinksteren – de emancipatie van religie (God die ons in beweging brengt) – wat 50 betekent, 50 dagen na de opstanding.

Reacties uit de groep:
‘Wauw, zo’n diverse groep en toch een eenheid.’
‘Misschien ietsje minder activiteiten en wat meer rondhangen bij het huisje’
‘Ik wil jullie bedanken voor het waardevolle weekend, het heeft mij heel veel geholpen


29 mei 2019

VERSLAG VAN STILTE-WEEKEND IN KLOOSTERunnamed (1)
Het was de grootste groep vanuit KLEUR die ooit de stilte introk, ditmaal acht mensen. Buiten de comfortzone zijn we het Avontuur aangegaan. Onder deskundige begeleiding van Jezuieten (bekend van de films: ‘The Misson’, ‘Silence’ en ‘Deliver us from all evil’) en begeleiders gingen we de stilte in.

In de stilte word je teruggeworpen op jezelf en dat doet iets met jezelf. Want je komt je eigen patronen op het spoor, maar ook je ongeduld, controle-zucht en niet-verwerkte emoties, etc.

Er was een programma door de Jezuieten georganiseerd met inhoudelijke thema’s: over Ignatius van Loyola, onderscheiding van gedachten die ons gevangen nemen of vrij maken, we komen troost op het spoor en rekenen af met troosteloosheid, ook werd een lezing van de paus onder de loep genomen over ‘vreugde’. Een diep verlangen naar iets dat groter is dan ons eigen leven.

Er kon ook een gesprek met een jezuïet gepland worden. Elke keer werden we met een (bijbel)tekst de stilte in gestuurd. De Ignatiaanse spiritualiteit gebruikt de verbeelding zodat de tekst werkelijk tot leven komt.

Aantal reacties van deelnemers:

‘Stilte is genezend.’
‘Ik ben bewust geworden van mijn innerlijkheid. Waar ik alleen met mezelf en God kan zijn, waar niemand me kwaad kan doen’.
‘God is trouw, ik heb een ontmoeting met Hem gehad. Het woord ‘Alleen’ sprak het hele weekend tot mijn hart. Ook de woorden: ‘durf de echtheid van je gebed te vertrouwen’.

Heb je een vraag over de spiritualiteit van de Jezuieten? Kom een keer langs in het inspiratie-cafe voor een ontmoeting


16 Mei 2019
Verslag ZINcursus in Schoorl
PIC-alpha-retraite
Ons retraite-weekend van de gratis 10 wekelijkse ZINcursus (zingeving) in de Schoorlse duinen…

Thema: ‘Als de grote gulle Gever Liefde is hoe wilt die dan dichtbij komen’… Met winkelen in Alkmaar – de stilte in de duinen – het krijgen van spirituele richting – heilig geinen – wandelen alsof je leven ervan af hangt – eigen tijd om wijsheid te verwerken en gebed vol verwachting…

De hele cursus met ons kritisch denken, open hart, karaktervolle houding op weg gegaan…

We geloven niet te weinig, we geloven teveel, dus we mogen kritisch denken… Maar we mogen ook tevoorschijn komen en ons niet verschuilen achter ons kritische denken… Door vertrouwen maken we de existentiële stap… En we houden karaktervol vol in zo’n gemêleerde groep… Dit hebben we samen gepraktiseerd… 😜

Een reactie van een cursist: ‘Ik kan niet geloven dat dit ook voor mij is, en dat het me diep zou veranderen…’

Op naar de KLEURrijke horizon…

INMIDDELS HEBBEN 103 MENSEN KLEUR BEKEND
unnamed (7)
Inmiddels zijn het er zelfs 103 geworden. Mensen blijven KLEUR bekennen. Daarom nog deze mededeling.

We zijn de mensen nog steeds dankbaar die zich hebben opgegeven. Dankbij jullie steun gaan we een periode tegemoet zodat de huur wat minder zwaar op ons drukt.

We hebben nu dus met jullie steun een deel van de huur opgehaald. Maar als je het op je hart krijgt om alsnog iets te geven, dan is dat nog steeds welkom. 🙂

Via een automatische maandelijkse transfer van min. 10 eur):
Anbi-stichting KLEURmorfose
NL10ABNA0565104144
Onder vermelding van: ‘IK BEKEN KLEUR’


Zingevingscursus Alpha : Maart 2019 unnamed (9)
KLEURupdate 22 maart 2019:

Afgelopen maandag hadden we de aftrap. Een mooie groep van 17 mensen gaven acte de présence. Deze groep was behoorlijk gemêleerd en het is leuk om met zo’n groep samen op reis te gaan.
Dit is een avond die interessant, verdiepend en ook vooral leuk zal zijn. Je leert nieuwe mensen kennen en anders naar de grote vragen van het leven kijken.

Tien avonden op Avontuur met de grootste Liefdesbeweging op deze aardkloot (2 miljard mensen). We trekken door de landschappen: ‘Waarom vertrouwen?’, ‘Waar vertrouw je op of wie vertrouw je in het Avontuur? (‘wie is Jezus?’)’, ‘Wat is je vertrouwen waard (‘waarom stierf Jezus?’), ‘Waarom open en eerlijke communicatie?’ (‘gebed’), ‘Bestaan er nog steeds wonderen?’, ‘Wat is het kwaad?’, ‘Waarom gezonde en veilige relaties?’ en nog meer…

Wil je meedoen aan deze cursus? In september start er een nieuwe en daar kun je je nu al voor opgeven.
De cursus is gratis. We beginnen elke avond met een KLEURrijke maaltijd. Inloop: 18:45, start eten: 19:00, ijsbreker 19:45, start thema: 20:00, gespreksgroepen: 20:30, einde: 21:30.

Ken je mensen die geinteresseerd zijn of wil je zelf meedoen? Geef je nu op.
Voor meer info en opgave: KLEURkerk@gmail.com

Check op Facebook wie er al gaat…

Lokatie:
KLEUR inspiratie-café
Copernicuslaan 4a


UPDATE  KLEURHAP  EN  KLEURIOSA smiley2

25 Juli 2019
unnamed (27)
– Sanne en Justyna (KLEURTOFkring) hebben het plafond van de achterste hoge ruimte (het klauterkabinet) hemels mooi gemaakt.
– Bij Fonds1818 een subsidie aangevraagd.
– Een gesprek met een cooperatie gevoerd over gebruik keuken.
– Een gesprek met Iraanse kok over gebruik keuken gevoerd.
– Zelf plan ontwikkelen voor verkoop daghappen.

– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Een cooperatie is enthousiast over KLEUR en willen evt. samenwerken in de keuken. Door dit overleg ontstond er een mooi hart2hart moment over mantelzorg en de worsteling om een goede mantelzorger te zijn. Een mooi gesprek over hoop, vertrouwen en liefde. Waar je ten diepste op vertrouwd.

unnamed (29)

4 juli 2019
– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Vrouw rondleiding in cafe gegeven. Ze kon niet geloven dat er zo’n plek bestond. Had ze nog nooit van gehoord. Ze nam gelijk haar familie mee omdat deze ook wel wat KLEUR kon gebruiken. Ze stuiterde van enthousiasme. We moesten haar gewoon een klein beetje KLEURrijk afremmen :-).

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com

27 Juni 2019
– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Vrouw op ons buitenbankje. Ze wilde gewoon even relax zitten en bewonderde de buurt. Na een rondleiding is ze enthousiast geworden. Ze wilt een grote voorraadkast geven die perfect in onze net opgeruimde box (achterste voorraadkast) past. Het komt allemaal weer mooi bij elkaar.

20 Juni 2019
DE  BUURT   KLEUREN
unnamed (6)
KLEURen betekent herstellen. Plekken waar hopeloosheid heerst proberen we te herstellen met vertrouwen, hoop en liefde. Dit kunnen uiterlijke/ fysieke plekken, maar ook innerlijke plekken zijn.

– KLEURinspiratie-cafe
‘Want een echte ontmoeting geeft inspiratie’
Copernicuslaan 4a
inloop as maa + din van 10:00 – 18:00
Gratis koffie/ thee/ koek en INSPIRATIEkaartje.

– KLEURhap
Op elke dag (dat we open zijn) verrassen we de gasten met een KLEURrijk huisgemaakt soepje (met brood) voor 3,50 euro en een heuse daghap (elke dag een andere) voor 7 euro. Bij elk eten zit natuurlijk een leuke INSPIRATIEvraag. Tegenwoordig hebben we ook yoghurt met vruchten, tosti’s en onze huisgemaakte ginger-beer ‘Mighty Murphy’.

– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
De buren aan de overkant, van een nieuwe winkel, komen lekker even een tosti eten. Ze zijn verwonderd over de creativiteit van de inrichting. Een mooie bevestiging van de overburen.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com

14 Juni 2019
unnamed (5)
– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):

Oudere vrouw komt voor het eerst binnen. Ze was van slag, doordat ze heel koud en zakelijk door stadsdeelkantoor behandeld was. In het cafe kwam ze weer helemaal bij.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com

WIJ GEVEN DANKZIJ UW GIFTunnamed (4)
Wij blijven geven, omdat jullie aan ons geven. We geven in ons sfeervolle KLEURcafe nog steeds koffie/ thee/ koeken/ kleding/ boeken gratis weg, en ook elke ontmoeting die belangrijk is. Ook KLEURen we nog steeds de buurt met gratis  tuinklussen, huishoudelijke klusjes en verhuizingen.

Wil jij ons helpen om te kunnen helpen? Dit kan door te geven voor bv. de huur van het cafe. Dan kan je ons maandelijks steunen.

Stichting KLEURmorfose
NL10ABNA0565104144

6 Juni 2019
MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING(EN):
Met de tiende zingevingscursus hadden we een laatste avond, een open avond. Alle cursisten vertelden wat ze met de cursus ontvangen hadden, hoe ze veranderd waren en hoe ze de grote Liefde (God) hebben leren kennen.

‘De cursus heeft me geleerd om de confrontatie aan te gaan met mijn grootste angsten. Om uit mijn eigen stereotype beelden te stappen en nederigheid te leren.’

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com

24 Mei 2019
unnamed (3)
-potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– nadenken over voorstel van sociaal ondernemer met wie we samen gaan werken
– fondsaanvraag doen bij Fonds1818
– fondsaanvraag doen bij een kleiner fonds
– komende weken met steigerhout KLEURiosa inrichten

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Vrouw komt binnen en koopt een blouse. Ze vraagt wat KLEUR is, ik vertel over dat we in ontmoetingen geloven en dat we een KLEURbuurtkerk zijn. Ze vertelt een heel verhaal over dat ze eerst niet kon geloven en uit het niets is gaan geloven. Dat ze een ontmoeting met de Levende heeft gehad. Maar ze sprak hierover op een hele rationele manier, beslist niet zweverig. Dit trof me om 9 uur in de ochtend, terwijl we nog niet eens open waren :-).

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com


16 Mei 2019
unnamed (2)
-potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– fondsaanvraag doen bij Fonds1818
– fondsaanvraag doen bij een kleiner fonds
– onze eigen trappenmaker Marius heeft een trap gemaakt voor de relax-plek op onze vliering; onwijs mooi geworden
– komende weken met steigerhout KLEURiosa inrichten

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETINGEN:
Op retraite-weekend is een persoon in een diepere relatie met de grote gulle Gever (God) gekomen. Hij keek zelfs anders uit z’n ogen. En Hij kon het niet geloven dat God er ook voor hem is. Altijd mooi om mensen tot Leven te zien komen.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com


9 Mei 2019
– potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– fondsaanvraag doen bij Fonds1818
– verlichting vliering maken
– kastje om schoenen te stallen voor KLEURiosa-shop gemaakt

Bij de dinsdagochtend-meditatie (elke week van 9:30 tot 10:00) waren zeven mensen aanwezig. Een record voor op de dinsdagochtend. We denken niet in succes, maar was toch mooi.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETINGEN:
Persoon die bij ons inspiratie-sessies volgt verraste ons met een boek over alle religies in de wereld, met een mooi stukje persoonlijke tekst over wat die in KLEUR ontvangen heeft.

Bij de dinsdagochtend-meditatie (elke week van 9:30 tot 10:00) waren zeven mensen aanwezig. Een record voor op de dinsdagochtend. We denken niet in succes, maar was toch mooi.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com

3 Mei 2019
unnamed (3)
-potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– gesprek nieuwe bestuur met twee sociale ondernemer waarmee we gaan samenwerken
– fondsaanvraag doen bij Fonds1818
– de zijkanten van ruimte op vliering wordt met vloertegels gedaan
– merk ontwikkeld voor ons ginger-beer ‘Mighty Murphy’ – Healty, Tasty, Holy (Homemade by KLEUR

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Een ontmoeting met een persoon uit Noord-Italie die heen en weer reist tussen Nederland en Italie. Hij was verbaasd over onze uniek cultuur en deelde kwetsbaar zijn hart over zijn zoektocht naar zingeving

25 April 2019

unnamed (1)
– potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– gesprek nieuwe bestuur met twee sociale ondernemer waarmee we gaan samenwerken
– fondsaanvraag doen bij Fonds1818
– ruimte op vliering is geïsoleerd, as zaterdag wordt de vloer verstevigd en dichtgemaakt
– de achterwand van ruimte op vliering wordt met hout gedaan
– de zijkanten van ruimte op vliering wordt met vloertegels gedaan
– merk ontwikkeld voor ons ginger-beer ‘Mighty Murphy’ – Healty, Tasty, Holy (Homemade by KLEUR)

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Een medewerker van het gelukscafé wil onderzoeken hoe met ons samen te werken. Ze reageerde zò positief op KLEUR dat dat de burger weer moed geeft.


20 April 2019

unnamed (18)
-potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– gesprek nieuwe bestuur met twee sociale ondernemer waarmee we gaan samenwerken
– we hebben inspiratie-café voor Fonds1818 gepresenteerd, ze waren erg enthousiast
– ruimte op vliering is geïsoleerd, as maandag wordt de vloer verstevigd en dichtgemaakt
– de achterwand van ruimte op vliering wordt met hout gedaan
– de zijkanten van ruimte op vliering wordt met vloertegels gedaan

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Bij inlooploket van Fonds1818 is bevestigd dat we onwijs goed bezig zijn. Gaaf om te merken. Nu voor wat subsidies iets inleveren. Een mooie volgende stap.

11 April 2019

unnamed (16)
– potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– gesprek nieuwe bestuur met twee sociale ondernemer waarmee we gaan samenwerken
– nog een avond de vliering isoleren en toegankelijk maken (voor stilte en ontspanning, kantooromgeving)
– we hebben bij de shop leuke zelfgemaakte sleutelhangers
– we hebben ook tientallen nieuwe boeken binnengekregen

– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Bij Middin riep een dame die op bed lag onze naam. We hebben spontaan een lied voor haar gezongen. Ze tikte met haar hand mee en was vrolijk. Haar familie, die ook op bezoek was, was helemaal ontroerd. Later hoorden we dat ze niet lang meer te leven heeft. Vreugde en verdriet in een kort moment.

4 April 2019

unnamed (14)
– potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– gesprek nieuwe bestuur met sociale ondernemer waarmee we gaan samenwerken
– dinsdag de vliering isoleren en toegankelijk maken (voor stilte en ontspanning, kantooromgeving.

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Persoon die verschillende ‘hart2hart’-gesprekken heeft aangevraagd bevestigt KLEUR door te zeggen dat hij zo’n plek nog nooit heeft meegemaakt. En dat hij van emoties van wraakzucht naar dankbaarheid gaat.

28 Maart 2019

unnamed (15)
– potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) vergadert nu elke week
– gesprek met kokkin over daghap uit Iraanse keuken.
– zaterdag de vliering isoleren en toegankelijk maken (voor stilte en ontspanning, kantooromgeving.

22 Maart 2019

unnamed (11)
– potentieel nieuw bestuur van KLEURmorfose (anbi-stichting achter KLEUR buurtkerk) gaat komende weken besluiten of ze ook het horeca-gedeelte op zich willen nemen.
– gesprek met buurtschuur om ruimte te gebruiken voor buurtwerkplaats
– ontwikkelen actie ‘BEKEN KLEUR’ om samen het café financieel te dragen
– bezig om vliering toegankelijk te maken (voor stilte en ontspanning, kantooromgeving).

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Twee Spaanse mensen komen café binnen en ervaren zo’n krachtige spirituele sfeer. Dat ze helemaal onder de indruk waren. Ze willen evt. vrijwilligers-werk komen doen, maar eerst eens een soepje of daghap op dagen dat we open zijn.

14 Maart 2019
unnamed (7)

Met de achterste ruimte worden de eerste stappen gezet om een KLEURrijke ontspannings-ruimte van te maken. De ruimte wordt eerst geïsoleerd, de creatieve aankleding komt later.

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Een hele kritische vrouw kon haar oren niet geloven dat we alles van KLEUR op giften doen. Het werd een leuke ontmoeting van maar liefst 1,5 uur!

7 Maart 2019
unnamed (7)
KLEURhap – inspirerende daghappen
– we gaan een actie op touw zetten zodat mensen KLEUR financieel kunnen steunen
– we gaan een fonds aanvragen voor nieuwe levensbeschouwelijke initiatieven
– we gaan winkel gereedmaken voor verkoop kleding en curiosa
– we gaan flyers verspreiden in de buurt voor goedkope daghappen
– we gaan binnenkort later open van 18:00 naar 20:00
– en nog meer stapjes in het Avontuur…

KLEURiosa – shop (‘waar restjes waarde hebben’)
(voorlopige naam voor de KLEURshop/ winkel)
– van de winkel een muurtje verder opgekleurd
– weet jij nog een leuke naam of heb je leuke ideeën wat te verkopen? Tackel Marcel op een heilige manier.

MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Vrouw heeft ons zien zingen in DNR (De Nieuwe Regentes) met de interreligieuze voorstelling. Ze kreeg een tour door onze 200 m2 en wilt nu met ons mee het klooster (de stilte) in. Zie KLEURscheurkalender.

2 Maart 2019
unnamed
KLEURhap – inspirerende daghappen
– We zetten volgende stappen om geld te genereren. Heb jij nog leuke ideeën hoe we geld kunnen genereren? Schiet Marcel maar aan.
– We hebben een nieuwe partij die met ons gaat samenwerken, deze partij heeft veel ervaring met het ontwikkelen van sociale bedrijven. We moeten wel versnellen qua ontwikkeling, want de huur moet betaald worden (er is nog een buffer van 2,5 maand).

KLEURiosa – waar restjes waarde hebben
(voorlopige naam voor de KLEURshop/ winkel)
– van de winkel een muurtje opgekleurd
– weet jij nog een leuke naam of heb je leuke ideeën wat te verkopen? Tackel Marcel op een heilige manier.

21 Februari 2019

unnamed (19)
-Er is tegenslag in de ontwikkeling van KLEURhap (hoort ook bij het Avontuur). De partij waarmee we samenwerkten heeft zijn beloften niet waar kunnen maken. Deze partij zou in januari de huur gaan betalen. Heeft vier maanden de ruimte gehad om het leerwerkbedrijf te ontwikkelen en is hier niet in geslaagd. Door eigen falen en overmacht.
– We hebben een nieuwe partij die met ons gaat samenwerken, deze partij heeft veel ervaring met het ontwikkelen van sociale bedrijven. We moeten wel versnellen qua ontwikkeling, want de huur moet betaald worden (er is nog een buffer van 2,5 maand).
– We hebben het verhaal van KLEURhap op een muur laten printen.
– We hebben van al onze KLEURklussen in de buurt een print gemaakt. Als we nieuwe klussen doen dan komen er stippen bij.

unnamed (20)

Meest inspirerende ontmoeting:
Man vertelt open over zijn gevoel van verlatenheid. Als kind is hij in de steek gelaten en de laatste maanden door zijn vrouw en familie en vrouw. Toch krijgt hij de kracht en moed om elke dag uit zijn bed te komen, terwijl er geen reden voor is (volgens hem).

15 Februari 2019

unnamed (21)


WIJ GEVEN, DANKZIJ UW GIFT
unnamed (2)
Wij blijven geven, omdat jullie aan ons geven.|
We geven in ons sfeervolle KLEURcafé nog steeds koffie/ thee/ koeken/ kleding/ boeken gratis weg, en ook elke ontmoeting die belangrijk is. Ook KLEURen we nog steeds de buurt met gratis tuinklussen, huishoudelijke klusjes en verhuizingen.
Wil jij ons helpen om te kunnen helpen? Dit kan door te geven voor bv. de huur van het café. Dan kan je ons maandelijks steunen.
Stichting KLEURmorfose
NL10ABNA0565104144


VERSLAG INTERRELIGIEUZE VOORSTELLING 74ebb282-6141-4bbe-9bd4-9c87a070b254
Februari 2019

Het Avontuur tegemoet, uit de comfortzone de verschillen tegemoet, vasthoudend aan je eigen zekerheden.
Na 15 uur oefenen deden we twee voorstellingen in de Nieuwe Regentes. Het werd een mooi geheel, met gebeden van moslims, hindoes en christelijke taize-liedjes. Ook waren we met KLEUR vertegenwoordigd met twee gospel-liedjes van vier KLEURkanjers.
Mooi om te zien dat zo’n diverse groep met verschillende doorleefde geloofssystemen toch een eenheid kan vormen.

We mochten het hele interreligieuze spektakel opfleuren met het lied ‘God wijst mij een weg, als ik zelf geen uitkomst ziet. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde nieuwe kracht. Als ik mijn hand in zijn hand legt, wijst hij mij de weg, wijst hij mij de weg.’ (lala)
En daarna swingden we met ‘Oh Happy Day’ helemaal het pand uit.

Het was weer een mooi Avontuur in de Nieuwe Regentes, met een Hare Krishna-monnik, andere Hindoes, moslims en christenen. Aan het einde zongen we samen een lied over Licht, dat groter is dan al onze voorstellingen. Er was ook een interreligieuze tour van 60 mensen met een afsluiter in ons KLEURcafé. Het was blessed.

#theologievanhetavontuur


DE BUURT KLEUREN

Een korte impressie van wat wij zoal doen:
unnamed

unnamed (5)

unnamed (1)

unnamed

unnamed (1)


KLEURinspiratie-café
‘Want een echte ontmoeting geeft inspiratie’
Copernicuslaan 4a

Inloop as za + ma + di van 10:00 – 18:00

Op elke dag (dat we open zijn) verrassen we de gasten met een KLEURrijk huisgemaakt soepje (met brood) voor 3,50 euro en een heuse daghap (elke dag een andere) voor 7 euro.

KLEURen betekent herstellen. Plekken waar hopeloosheid heerst proberen we te herstellen met vertrouwen, hoop en liefde. Dit kunnen uiterlijke/ fysieke plekken, maar ook innerlijke plekken zijn.

– KLEURhap
Op elke dag (dat we open zijn) verrassen we de gasten met een KLEURrijk huisgemaakt soepje (met brood) voor 3,50 euro en een heuse daghap (elke dag een andere) voor 7 euro. Bij elk eten zit natuurlijk een leuke INSPIRATIEvraag.

– RUILEN IS DIT KEER NIET HUILEN: een oudere buurtbewoner zoekt iemand die schoon kan maken, in ruil daarvoor krijg je een heerlijke maaltijd en nog meer lekkers.

– MEEST INSPIRERENDE ONTMOETING:
Een hele kritische vrouw kon haar oren niet geloven dat we alles van KLEUR op giften doen. Het werd een leuke ontmoeting van 1,5 uur.

Meer info of geef je op: KLEURkerk@gmail.com


VERSLAG KLEURknal – oudejaarsavond 2018b4e7f593-cecf-43e6-936f-446600c0c11a

Tussen de 20-25 mensen waren op de knal afgekomen. Het was een gezellige avond. Met veel eten. Voor het echte knallen hadden we verschillende inspiratie-momenten met vragen als: ‘Wat is jouw hoogte- en dieptepunt van afgelopen jaar geweest en wat verwacht je voor het komende jaar?’ Er ontstonden mooie gesprekken.

Het was nog even spannend, want in het pand was er een brandende lont in een vuurwerkzak terecht gekomen! Gelukkig ging er maar 1 schattig knallertje en ontstonden er geen vuurtornado’s. Dat was nog eens geluk hebben. En anders kunnen we natuurlijk altijd de naam van KLEURknal naar KLEURtornado veranderen eyJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJpbWciOiJfOWFjMDg4ZjRiOTQ3YjNmMGE1N2VjOWJhMmI2N2ZiMzAifQ.RpgpS_nvbHciv9YQ9cjBZSzUhD1OBs16Y0EVUayBOL0-gif

Om 12:00 gingen we buiten knallen en stookten we een klein optimistisch vreugdevuur. Dit liet de politie oogluikend toe.
Om 2:00 uur hadden we nog een film voor de liefhebbers: ‘The day the earth stood still’ met Keana Reeves. Vier mensen bleven moedig zitten. Om 4:30 uur maakten we uiteindelijk een einde aan de KLEURknal.

We zijn beslist met een knal het nieuwe jaar ingegaan.


KLEURupdate inspiratie-café:
We zijn aan het onderzoeken of we het hele pand kunnen gaan huren… Dat betekent wel 5x zoveel kosten…
We durven met KLEUR het Avontuur aan te gaan… Zoekend naar bevestiging en richting… We durven dan ook uit gehoorzaamheid dat eerste voorzichtige stapje op het water te zetten…
Daarom zijn we nog op zoek naar investeerders die samen met ons het Avontuur durven aan te gaan… Dit om ruimte te creëren om te kunnen onderzoeken wat we in het pand willen gaan ondernemen… #horecaplek #werkleerplek

We zoeken nog tussen de 3000 en 5000 euro aan investeerders. Dan hebben we ruimte om na te denken en te gaan experimenteren…Voorlopig zitten we nog in het café…


VERSLAG MIDWEEK ARDENNEN

unnamed (1)

Twee ferme wandelingen, vier gezellige stadjes, twee diepe films, 8 KLEURrijke meditaties, een hypermodern chocolade museum en 8 inspirerende ‘Wauw dat ik niet van jou’-kaartspelletjes. We hebben bij elkaar 53,1 km gelopen in 5 dagen.

We hebben genoten van de ontmoetingen, zijn onszelf tegengekomen en weer opgestaan. De inspiratie was daar en mensen werden spontaan creatief met schrijven van muziekteksten, gedichten, verhaaltjes en ludieke benamingen voor de samenbreiende KLEURkanjers… Van melige Michelle, malle Marcel, nederige Nordin, multicolor Marjo tot heilige Hugo en raskal Rak. We hebben wat afgelachen, was blessed.


EXTRA: ARDENNEN TUSSEN 9-16 SEPTEMBER 2018unnamed

Een midweek of lang weekend (moeten we nog even kijken wanneer mensen kunnen) richting de Ardennen. Een leuke verrassing die eigenlijk niet op de jaarplanning staat (dat is nu ook genade).
Zijn jullie door verschillende redenen niet op vakantie geweest? Dan is dit je kans. Na verschillende geslaagde uitjes willen we met het groepje van max. 10-12 mensen het Avontuur aangaan.
We proberen dit met minimale kosten te doen, dus laat geld geen probleem zijn.
Geef je snel op, want vol is vol.

SEPTEMBER 2018
unnamed (3)

Verschillende activiteiten en geldbedrag ontvangen op buurtfestival Het Circus

unnamed (4)


Verslag teambuilding bij Schapenherder, Juni 2018
unnamed (9)
Voor alle bouwers (teamleden) in KLEUR hadden we een teambuildingdag. Een schaapsherder gaf ons oefeningen met schapen. Hierdoor leerden we bepaalden patronen kennen en kunnen we als teams in de toekomst anders bewegen. We moesten de schapen van de ene plek naar de andere plek brengen. We hadden niet veel tools, maar we mochten gebruikmaken van de herder en haar honden.
Het was gaaf om als teams op een andere manier met elkaar om te gaan.


Update inspiratie-café

6 september 2018
unnamed (19)
– businessplan nu 90% af
– keuken schoongemaakt
– koelbox leeggemaakt en schoongemaakt
– alle keukenspullen opgeslagen
– duur gekleurd tapijt van buurtbewoners gekregen
– mooie lamp van burenhulpcentrale gekregen
– nagedacht indeling middenruimte voor tweedehandskleding en KLEURproducten

31 Augustus 2018
unnamed (18)

-pitch van inspiratie-café 2.0 voor buurtjury van 15 mensen (voor geldprijs)
– speakers aangesloten
– lampen boven tafel opgehangen
– keuken schoongemaakt
– businessplan ontwikkeld (70% af)Spannend, zo midden in het Avontuur…

Diversen, Augustus 2018unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed (14)
– gesprek met potentiële partij om samen te werken in de horecaplek (we hebben nu twee potentiële partijen)

27 juli 2018
unnamed (13)

19 juli 2018
unnamed (12)
– van achtermuur met hout kunstwerk gemaakt
– ruimte anders ingericht
– keuken anders ingericht
– gang anders ingericht
– opslagplek anders ingericht

12 juli 2018
unnamed (11)
– doorkijk naar keuken afgewerkt met steigerhout
– grof hout verzameld voor de achtermuur
– borden gehapt en geverfd voor op de houten achtermuur (KLEURhap)
– twee oude fauteuils (leer en retro) gekocht

6 juli 2018
unnamed (10)
– ruimte (waar muren uitgebroken zijn) schoongemaakt
– opberghok opgeruimd en gestructureerd
– alle brokstukken opgeruimd in container
– opening (gat) naar keuken breder gemaakt
– ontwikkelen businessplan (man van Happy Tosti is erg enthousiast over samenwerking, we zullen zien)
– nu wekelijkse gesprekken met persoon die horeca-ervaring heeft
– ontwerp van nieuwe etalage laten maken (betaalt de huurbaas)
– ontwerp van terrassen laten maken (behorende bij de aanvraag)

28 juni 2018
unnamed (7)
– twee muren weggebroken (terwijl we zongen: ‘we doorbreken elke muur’)
– ontwikkelen businessplan
– benaderen fondsen
– nu wekelijkse gesprekken met persoon die horeca-ervaring heeft
– huurbaas gesproken, binnenkort contract ondertekenen
– afspraak maken met bedrijfsleider van Happy Tosti

22 juni 2018
unnamed (4)
– inrichten nieuwe ruimte met meubels
– audioboxen bevestigd
– middenruimte verlaagde plafond weggehaald
– ontwikkelen businessplan
– benaderen fondsen
– brainstorm gehad over uitwerken van ons verhaal (creatief concept)
– nu wekelijkse gesprekken met persoon die horeca-ervaring heeft
– ondertekenen huurcontract

8 juni 2018
unnamed (3)

– maken van verhoging in nieuwe ruimte

– verder ontwikkelen van inrichting nieuwe ruimte
– we maken leuke plekjes (om jezelf te ontmoeten), trouw aan ons verhaal
– ontwikkelen businessplan
– benaderen fondsen
– uitwerken van ons verhaal
– nu wekelijkse gesprekken met persoon die horeca-ervaring heeft
– ondertekenen huurcontract

2 juni 2018
unnamed (2)

– de muur hebben we open gemaakt.
– we hebben flodderhout gekregen om nieuwe ruimte op te knappen (met dank aan Arjan)
– we maken leuke plekjes (om jezelf te ontmoeten), trouw aan ons verhaal
– toch wil de huurbaas met ons verder (we kunnen wat minder aanbetalen)
– voor inspiratie naar horecaplek www.Ademinn.nu geweest
– nu wekelijkse gesprekken met persoon die horeca-ervaring heeft


Juli 2018, nieuwe activiteit: KLEURwandeling
unnamed (5)

Wanneer? Zaterdag 07 Juli 2018
Tijd? Inloop 12:00, start 12:30
Waar? Inspiratie-café, Copernicuslaan 4a
Wandelcoaches? Erik en Jerrel

We wandelen onder leiding van ervaren wandelaars Jerrel en Erik. Het wordt een wandeling door duingebied en keren na ongeveer 10 km terug naar het inspiratie-café.

Meeneem-lijstje:
– goede gemakkelijke wandelschoenen
– water
– iets te eten voor onderweg
– en/ of iets lekkers wat je wilt delen met medewandelaars 🙂


Mei/Juni 2018 overzicht
unnamed (6)


Stilte-weekend in klooster, april 2018

Een weekend stilte en rust in de Oude Abdij van Drongen. De weg vinden naar jezelf en naar God. Jezelf de tijd gunnen – eindelijk – om stil te vallen en wat te bidden. Bidden betekent meer en intenser leven. Je kan het leren. Gedurende deze dagen zal Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïeten, onze leermeester zijn. Verschillende gebeds- en meditatietechnieken worden aangereikt. Zowel individueel als in groep. Met hart, verstand en lichaam, in stilte of woord. Het eigen levensverhaal en de Bijbel zijn vertrekpunten. Een persoonlijk avontuur, samen met anderen.Dit weekend richt zich vooral tot mensen die weinig gebedservaring hebben en/of in het bijzonder tot mensen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en de onderscheiding van de geesten (bewegingen in innerlijk).

Video van het klooster.

Wanneer: Van vrijdag 27 april 2018 om 19u30 (na avondmaal) tot zondag 29 april 2018 na het middageten

Waar: “Oude Abdij” te Drongen (bij Gent). Bereikbaarheid: zie www.oudeabdij.be

Kosten: € 125. Overnachting in individuele kamer met eigen badkamer. Lakens en handdoeken kan je huren ter plaatse of zelf meebrengen. Opgave voor 24 april.

We volgen een programma en krijgen begeleiders (Jezuieten).

Voor meer info en opgave mail: KLEURkerk@gmail.com

Pinksterweekend 2018 naar de Ardennen
Het Pinksterweekend gaan we weg naar de Ardennen. We hebben een mooi huisje gevonden in Luxemburg op 3,5 uur rijden. We zullen vrijdagavond (18 mei) weggaan en maandag-avond weer terug zijn. Reken op 90 euro. Er kunnen 9-10 mensen mee, vol is vol.
We zullen weer verschillende avonturen gaan beleven: wandelen, kanoen, film-avond, ruim tijd voor aanbidding, studie en meditatie. Een aantal KLEURoefeningen komen weer langs.Geef je op: KLEURkerk@gmail.com

Start van een nieuwe kring: ‘CREAtof’

Creativiteit is een waarde in KLEUR. We durven creatief te zijn. We geloven dat iedereen creatief is, op zijn eigen unieke manier. Dit komt omdat we allemaal geschapen zijn naar Gods beeld en God is verschrikkelijk creatief.
De avond gaan we samen vorm geven. Voel jij je geroepen om jouw creativiteit te ontwikkelen en in te zetten voor KLEUR en de buurt? Dan is dit misschien een avond voor jou.

Een format van de avond zou bv kunnen zijn:
– samen eten
– een thema dat met creativiteit te maken heeft (focus, speelsheid, verbeelding, schoonheid, etc.)
– een gezamenlijke brainstorm over een klein of groot creatief project en de uitvoering ervan

Een aantal mensen zijn al bij elkaar geweest die hier visie voor hebben. Ze nodigen nu ook anderen uit om in een creatieve dynamiek vrucht te dragen.
Mocht je je geroepen voelen om creatief te bloeien en groeien? Neem contact met ons op: KLEURkerk@gmail.com.


Nieuwe zingevingscursus: ALPHA

Tien avonden op Avontuur met het grootste geloof op deze aardkloot. We trekken door de landschappen: ‘Waarom vertrouwen?’, ‘Waar vertrouw je op?’, ‘Wat is je vertrouwen waard?’, ‘Waarom open en eerlijke communicatie?’, ‘Bestaan er nog steeds wonderen?’, ‘Wat is het kwaad?’, ‘Waarom gezonde en veilige relaties?’ en nog meer…

De cursus is gratis en start op maandag 12 maart 2018 We beginnen elke avond met een KLEURrijke maaltijd. Inloop: 18:45, start eten: 19:00, start thema: 20:00, gespreksgroepen: 20:30, einde: 21:30.

Ken je mensen die geinteresseerd zijn of wil je zelf meedoen? Geef je nu op.
Voor meer info en opgave: KLEURkerk@gmail.com

Lokatie:
KLEUR inspiratie-café
Copernicuslaan 4a, Den Haag


KLEURbios

Een film zegt soms meer dan woorden. Films kunnen er voor zorgen dat je aangezet wordt tot bezinning over je eigen leven. Even stilstaan bij hoe zaken in je leven er voorstaan. Films kunnen confronteren, inspireren en aanzetten tot nieuwe inzichten.

Datum: vrijdag 23 februari 2018
Inloop: 19:15 (graag op tijd aanwezig)
Start: 19:30
Nagesprek: 21:45
Einde: omstreeks 22:00

Voor meer info: KLEURkerk@gmail.com

KERST / OUD EN NIEUW 2017


Help ons met de kerst 2017 inspiratie-pakketten

We gaan dit jaar weer 60 – 80 mensen verrassen met onze kerst inspiratie-pakketten. We willen deze pakketten het liefst persoonlijk afleveren zodat we ook iets van de KLEURgloed (aandacht en enthousiasme) kunnen afleveren, zodat het echt een ervaring wordt.
Wil jij zelf een aantal kerstpakketten sponsoren (per pakket ± 15 euro) of misschien zelf een aantal kerstpakketten rondbrengen? Laat het weten of verras ons.


Verslag opening van ons KLEUR inspiratie-café

Om 10 uur kwam de eerste nieuwsgierige binnen. Ons team wachtte de mensen op met leuke KLEURtshirts ‘KLEUR de buurt’ (voorkant), ze waren klaar voor de buurt als ware ‘INSPIRATIEbuddies – Het begint met een ontmoeting’ (achterkant). De laatste hand werd gelegd aan de grabbelton, waar kinderen met een gerust hart konden grabbelen.

In de ochtend hadden we nog de nodige tegenslag, zoals in elk Avontuur. De electra aan de rechterkant van het café viel plotseling uit, de kant waar onze KLEURrijke koffie gemaakt werd. Dit betekende toch wel de nodige stress. Aan de stoppen bleek het niet te liggen. Na onze blik vol verwachting omhoog te hebben gericht en de nodige kunstgrepen van onze amateur-electricien deed alles het weer. Gelukkig, in ons hart galmde de woorden: ‘alles komt goed’. We bleven vol vertrouwen.

De bezoekers wandelden geinspireerd door het pand: door de verhalen, door de leuke details. De warme uitstraling viel als een deken om de bezoekers. Een moslim-bezoeker vroeg of die poezie-avonden mocht organiseren. Een plaatselijke kunstenares wil als vrijwilliger ook haar bijdrage gaan leveren, waarschijnlijk door creatieve activiteiten te organiseren met onze kidsclub.

In de avond hadden we als klapstuk ons eerste huiskamerconcert in het pand. Paul en Pauline gaven hun acte de presence. Het was genieten van het relaxe folk-genre, met leuke verhalen tussendoor. Na de pauze pakte ze door met verzoeknummers. ‘Personal Jesus’ (Depeche Mode), ‘Take me home, country roads’ (John Denver) en meer covers passeerden de revue.

Aan het einde wilden mensen nog een presentatie van KLEUR. De avond eindigde een uur later dan gepland. Dit tekende al het succes van de dag en avond. Het was blessed.


Update en opening inspiratie-café

Ondanks het feit dat er nog wat gespecialiseerd en grof werk moet gebeuren, zijn we ook al wat leuke creative accentjes in het pand aan het aanbrengen.

De (her)opening van het café is op zaterdag 25 november 2017 gepland. Vanaf 10 uur en dan de hele dag (’tot in de late uurtjes’) is er inloop en hebben we de nodige feestelijkheden. Want we weten nu inmiddels wat vieren is. :-).

Geef je nu al op via Facebook.


UPDATE en opening inspiratie-café

Ondanks het feit dat er nog wat gespecialiseerd en grof werk moet gebeuren zijn we ook al wat leuke creative accentjes in het pand aan het aanbrengen.De heropening van het café is op zaterdag 25 november 2017 gepland. Vanaf 10 uur en dan de hele dag (’tot in de late uurtjes’) is er inloop en hebben we de nodige feestelijkheden. Want we weten nu inmiddels wat vieren is. :-).

Geef je nu al op via Facebook.


Update en heropening inspiratie-café

We zijn nog niet eens geopend en de ontmoetingen zijn er al. Van de week ook weer zo’n bijzondere ontmoeting gehad. We hadden net de kring gehad en het café sloot bijna. Toch nog even wat gedronken en hart2hart was een feit. Persoon bij boekenkast stapte naar binnen. We zijn nu al tot zegen.

De heropening van het café is op zaterdag 25 november 2017 gepland. Vanaf 10 uur en dan de hele dag (’tot in de late uurtjes’) is er inloop en hebben we de nodige feestelijkheden. Want we weten nu inmiddels wat vieren is. 🙂


Locatie ALPHA cursus 2017

Let op: a.s. maandag zal de Alpha Cursus worden gegeven in ons Inspiratiecafé!

Waar?
Den Haag, Copernicuslaan 4a
HEROPENING KLEURinspiratie-café

Heropening insp cafe
Wanneer?
zaterdag 25 november 2017 om 10:00
Waar?
Den Haag, Copernicuslaan 4a

Facebook evenement

Meer KLEURrijker dan ooit tevoren…

Vanaf 10 uur welkom.

Met elke 1,5 uur een presentatie van filosofie en activiteiten van KLEUR, met inspiratie-momentjes, huiskamer-concerten en natuurlijk die KLEURrijke ontmoetingen die eigenlijk al genoeg inspiratie geven.

Het uiteindelijke bruisende programma moet zijn weg nog vinden naar deze pagina. Het is natuurlijk wel al op weg gegaan.

Op naar de KLEURrijke horizon…
Update inspiratie-café

Er wordt hard gewerkt in het Inspiratie-café nieuwe stijl! We hebben al 40 steigerhout-planken gebruikt om de ruimte op te knappen. Het wordt mooi en krijgt steeds meer allure. Bedankt Harry, Marius, Sanjiv en Rob voor jullie bloed, zweet en tranen.


Nieuwe plek inspiratie-café

Goed nieuws. We hebben een nieuwe plek gevonden. Het wordt weer de oude plek waar we 1,5 jaar geleden 7 maanden hebben geëxperimenteerd. De ruimte is groter geworden omdat het wc-blok is weggebroken. Daardoor heeft het ook meer allure. Ook zijn de verlaagde plafonds weggebroken. We kunnen er voor 1 a 2 jaar in. Dit is dus heel goed nieuws. Ook gaan we het pand wat meer allure geven dan alleen een gezellige buurthuiskamer. Dus wordt echt een gezellig bruisend creatief inspiratie-café.
Met 12 ingrepen proberen we het klaar te maken:
– podiumpje
– etalage
– free library van steigerhout
– stellingkast van steigerhout
– ontwerp kast buiten
– verlichting aanbrengen
– gordijn met print van het avondmaal
– beamer bevestigen
– balk mooi maken
– naam op etalage (KLEUR inspiratie-café)
– gat in de vloer dicht
– pand leegmaken
Mocht je ons willen steunen, dan is je KLEURrijke gift van harte welkom. Dat kan via:Stichting KLEURmorfose
NL10ABNA0565104144


Verslag ZOMERfeestje: de spelende kerk
Zomerfeest

25 augustus 2017

Het was een mooie dag afgelopen zondag. We waren met drie activiteiten behoorlijk vol: het ZOMERfeestje, vrijwilligersmeeting het Circus en de Open Hemel-viering over stilte.
Als spelende kerk hadden we mooi weer. Kindergezichten werden geverfd, buiken werden gevuld met lekkere salades en lijven werden bezweet door sport en spel. Het was een mooie dag, waar we de buurt een beetje hebben geKLEURd.

Ook kregen alle huizen aan het Newtonplein een mooie flyer van ons. We hebben ons KLEURrijke gezicht laten zien.


Nieuwe ALPHAcursus over zingeving

25 augustus 2017

Tien avonden op Avontuur met het grootste geloof op deze aardkloot. We trekken door landschappen: Waarom vertrouwen? Waar vertrouw je op? Wat is je vertrouwen waard? Waarom gebed? Bestaan er nog steeds wonderen? Wat is het kwaad? En nog meer…
De cursus is gratis en start op maandag 18 september. We beginnen elke avond met een KLEURrijke maaltijd. Inloop: 18:45, start eten: 19:00, start thema: 20:00, gespreksgroepen: 20:30, einde: 21:30.

Ken je mensen die geinteresseerd zijn of wil je zelf meedoen? Geef je nu op.
Voor meer info en opgave: KLEURkerk@gmail.comFestival Het Circus: meedenken, helpen, optreden?


Het Circus is ons succesvol buurtfestival. Vorig jaar kwamen er 12000 bezoekers. Nu wordt het wat kleinschaliger georganiseerd. Ook op drie plekken (De Verademing, Newtonplein en Koningsplein). De data zijn achtereenvolgens drie opeenvolgende weekenden: zon 10 sept (De Verademing), zat 16 sept (Newtonplein) en het weekend erop.

Geef je op: KLEURkerk@gmail.com.


KLEUR aanwezig bij buurtbrainstorm ‘Aan Tafel’…

27 mei 2017

We mochten met drie vrouw sterk als KLEUR ondersteunend aanwezig zijn bij de buurtbrainstorm ‘Aan Tafel’. De KLEURsmoothies gingen erin als warme melk van de KLEURkoe. Het was de bedoeling dat ze met ‘Dat je KLEUR mag krijgen’ werden overhandigd.

… en ook bij brainstorm-avond ‘Het Circus’

De eerste brainstorm-avond van de buurt was een feit. Marcel mocht als een echte circusdirecteur de avond inleiden. De mensen werden meegenomen in een stukje geschiedenis van Het Circus, daarna werd de locatie bezocht en uiteindelijk was er nog een brainstorm-sessie in de buurt van de drie locaties.

De buurt reageerde enthousiast, vele ideeën werden geboren. Marcel gaat nu, als coördinator van het Newtonplein, hard aan de slag om de ideeën uit te werken.


Het is weer tijd voor Het Circus! Doe jij ook mee?

12 mei 2017

Woon of werk je in de buurt van de ReVa en wil je graag bijdragen aan het Festival Het Circus? Kom dan naar deze gezellige bijeenkomst die plaatsvindt op een wel heel speciale plek! Locatie: De moskee aan de Herschelstraat 21a, Tijd: 19:00 – 21:30 (kom op tijd!).

Lijkt het jou leuk om mee te denken of zelf iets te doen? Laat voor meer info of opgave iets van je horen op: KLEURkerk@gmail.com.Op 21 mei gaan we ‘Aan tafel’

Banner Aan tafel

4 mei 2017

Er worden in de buurt verschillende ‘Aan Tafel’ gesprekken georganiseerd. In een ongedwongen sfeer leer je nieuwe buurtbewoners kennen. Dit is een nieuw leuk initiatief waar KLEUR ook voor gevraagd is om mee te denken, aan deel te nemen en gastheren/ vrouwen te leveren.

Lijkt jou dit leuk? Als deelnemer of gastheer/ vrouw… Laat iets van je horen op: KLEURkerk@gmail.com.


Via burenhulp een kast in elkaar zetten
Banner kast

25 april 2017

KLEUR actief in de buurt. Een hele grote kast in elkaar gezet voor dame die hoogzwanger is. Kast stond al bijna een half jaar in een hoek… De burenhulpcentrale weet ons wel te vinden… ? Bijna een dag bezig geweest… Uiteindelijk mag het resultaat er zijn…


Met Pinksteren een weekend naar de Ardennen

Pinksterweekend

20 april 2017

Met Pinksteren gaan we een aantal dagen eruit. We hebben een huisje in de Ardennen gehuurd in Vresse-sur-Sem. We kunnen met max. 12 personen gaan. Dus geef je bijtijds op. Het wordt in ieder geval verdiepend en gezellig.

Deze aangename vakantiewoning werd ingericht op de eerste verdieping van een typisch Ardens gebouw. De woning ligt vlakbij talrijke activiteiten of wandelingen, en is ideaal om leuke momenten door te brengen met ons KLEURrijke gezelschap.

Pinksterweekend2

WANNEER? Vrij 2 juni 16:00 aankomst en zon 4 juni 19:00 vertrek.
HOELANG RIJDEN? 3 uur heen en 3 uur terug (we vervelen ons geen moment)
HOEVEEL KOSTEN? 50-60 euro (hoe meer mensen meegaan, des te minder kosten)

Geef je op via: KLEURkerk@gmail.com


Verslag Goede vrijdag en Pasen

Banner GV + Pasen

20 april 2017

Leuk om zoveel mensen te zien met de drie activiteiten. In totaal waren er wel zo’n 60 mensen aanwezig.

Op Goede vrijdag hadden we een sober samenzijn. We keken naar het leven van Jezus en stonden stil bij: ‘Waar is God als… je verdrietig bent en je je eenzaam voelt?/ je je verraden voelt?/ je je door God verlaten voelt? Jezus heeft het allemaal meegemaakt. Ook hebben we heilig Avondmaal gevierd, om onze verbondenheid met Christus uit te drukken. Wat Hij voor ons heeft gedaan en hoe we met Hem verder willen. En schreven we op wat ons in de weg staat om dit uit te voeren. We plakten dit aan een zelfgemaakt groot kruis.

Met Pasen begonnen we nog met een stukje verwarring van goede vrijdag. De hoop bouwde zich op door teksten dat Jezus plotseling als de Levende in de kring van vrienden ‘verscheen’: vol vergeving, vol kracht, nieuw leven. De revolutie was begonnen. Drie mensen vertelden over hoe de opstandingskracht van Christus in hun leven werkzaam is.

Op tweede Paasdag hebben we een wandeling gemaakt, samen gegeten en de film ‘Risen’ gekeken.

Het was een gezellig samenzijn, groeiende relatiekwaliteit was een feit. We hebben elkaar weer beter leren kennen smiley1

#KLEURwaarde: groeiende relatiekwaliteit & christo-centrisch

schaap (2) schaap (1) Waar zwarte schapen weer KLEUR krijgen

‘We leven in een schaduwland.
De volle KLEUR kwam op het wereldtoneel.
Ik krijg KLEUR.
We KLEURen elkaar.
Samen KLEURen we de buurt.’
unnamed (6)
De KLEURgenoten

Geef een reactie