Nieuws + agenda

 


KLEURupdate inspiratie-café:

We zijn aan het onderzoeken of we het hele pand kunnen gaan huren… Dat betekent wel 5x zoveel kosten…

We durven met KLEUR het Avontuur aan te gaan… Zoekend naar bevestiging en richting… We durven dan ook uit gehoorzaamheid dat eerste voorzichtige stapje op het water te zetten…

Daarom zijn we nog op zoek naar investeerders die samen met ons het Avontuur durven aan te gaan… Dit om ruimte te creëren om te kunnen onderzoeken wat we in het pand willen gaan ondernemen… #horecaplek #werkleerplek

We zoeken nog tussen de 3000 en 5000 euro aan investeerders. Dan hebben we ruimte om na te denken en te gaan experimenteren…

Voorlopig zitten we nog in het café…


Stilte-weekend in klooster

Een weekend stilte en rust in de Oude Abdij van Drongen. De weg vinden naar jezelf en naar God. Jezelf de tijd gunnen – eindelijk – om stil te vallen en wat te bidden. Bidden betekent meer en intenser leven. Je kan  het leren. Gedurende deze dagen zal Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïeten, onze leermeester zijn. Verschillende gebeds- en meditatietechnieken worden aangereikt. Zowel individueel als in groep.  Met hart, verstand en lichaam, in stilte of woord. Het eigen levensverhaal en de Bijbel zijn vertrekpunten. Een persoonlijk avontuur, samen met anderen.

Dit weekend richt zich vooral tot mensen die weinig gebedservaring hebben en/of in het bijzonder tot mensen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en de onderscheiding van de geesten (bewegingen in innerlijk).

Video van het klooster.

Wanneer: Van vrijdag 27 april 2018 om 19u30 (na avondmaal) tot zondag 29 april 2018 na het middageten

Waar: “Oude Abdij” te Drongen (bij Gent). Bereikbaarheid: zie www.oudeabdij.be

Kosten:  € 125. Overnachting in individuele kamer met eigen badkamer. Lakens en handdoeken kan je huren ter plaatse of zelf meebrengen. Opgave voor 24 april.

We volgen een programma en krijgen begeleiders (Jezuieten).

Voor meer info en opgave mail: KLEURkerk@gmail.com

 Pinksterweekend naar de Ardennen
Het Pinksterweekend gaan we weg naar de Ardennen. We hebben een mooi huisje gevonden in Luxemburg op 3,5 uur rijden. We zullen vrijdagavond (18 mei) weggaan en maandag-avond weer terug zijn. Reken op 90 euro. Er kunnen 9-10 mensen mee, vol is vol.

We zullen weer verschillende avonturen gaan beleven: wandelen, kanoen, film-avond, ruim tijd voor aanbidding, studie en meditatie. Een aantal KLEURoefeningen komen weer langs.

Geef je op: KLEURkerk@gmail.com

OPEN HEMEL: nieuwe serie over de psalmen

In de Psalmen zie je een rauwe spiritualiteit. Een ‘Maak van je hart geen moordkuil’-spiritualiteit. Deze psalmen zijn een voorbeeld van vrije expressie voor het aangezicht van de Allerhoogste.

De psalmen zijn een genre apart. We gaan er induiken. Ze willen niet perse theologie communiceren, maar wat dan wel.

Verschillende sprekers houden een KLEURspraak over hun favoriete psalm. Zelfs Jezus had een favoriete psalm. We zien het allemaal langskomen in deze nieuwe serie.

Welkom op zondag bij Schroeder – buurthuis van de toekomst.
Inloop: 16:30 ontmoeting geeft inspiratie
Start: 17:00 Open Hemel
KLEURupdate: 17:45
De Hemelse lekkernij (eenvoudige gratis maaltijd): 18:00
Lichten uit: 19:00Nieuwe serie Open Hemel: ontmoetingen met Jezus (1/5)

We weten het allemaal ergens diep van binnen. Door een echte ontmoeting komen we tot leven. Een ontmoeting waar we ons gekend voelen en waar er genoeg ruimte voor onszelf is. Maar we vinden het ook zo moeilijk.

Jezus is een specialist in ontmoetingen. Nogal logisch: hij kent ons als geen ander. Hij heeft ons gemaakt. Hoe pakt Hij ontmoetingen aan? Wat kunnen we van Hem leren? Hoe wil Hij ons ontmoeten?

De eerste (van vijf) ontmoetingen komt hij een carriere-man tegen, een jup. Iemand die het gemaakt heeft, hij heeft namelijk veel geld en bezittingen. Maar toch voelt hij iets heel diep van binnen, een soort onvervuld verlangen.

Welkom op zondag 11 maart
Inloop: 16:30 ontmoeting geeft inspiratie
Start: 17:00 Open Hemel
KLEURupdate: 17:45
De Hemelse lekkernij (eenvoudige gratis maaltijd): 18:00
Lichten uit: 19:00

Ook zwarte schaapjes zijn welkom… 🙂


Start van een nieuwe kring: ‘CREAtof’

Creativiteit is een waarde in KLEUR. We durven creatief te zijn. We geloven dat iedereen creatief is, op zijn eigen unieke manier. Dit komt omdat we allemaal geschapen zijn naar Gods beeld en God is verschrikkelijk creatief.

De avond gaan we samen vorm geven. Voel jij je geroepen om jouw creativiteit te ontwikkelen en in te zetten voor KLEUR en de buurt? Dan is dit misschien een avond voor jou.

Een format van de avond zou bv kunnen zijn:
– samen eten
– een thema dat met creativiteit te maken heeft (focus, speelsheid, verbeelding, schoonheid, etc.)
– een gezamenlijke brainstorm over een klein of groot creatief project en de uitvoering ervan

Een aantal mensen zijn al bij elkaar geweest die hier visie voor hebben. Ze nodigen nu ook anderen uit om in een creatieve dynamiek vrucht te dragen.

Mocht je je geroepen voelen om creatief te bloeien en groeien? Neem contact met ons op: KLEURkerk@gmail.com.


KLEURkerk Open Hemel zondag 16 februari over de Agape-liefde – 1 Cor. 13 (1/3)

‘Een van de mooiste stukken in de godsdienstliteratuur over de liefde.’ Zo wordt hoofdstuk 13 van de brief aan de Corinthiers ook wel omschreven. De apostel Paulus is lyrisch over deze agape-liefde. We gaan deze liefde in drie zondagen uitpluizen.

Wat zegt Paulus hier allemaal over? Wat heeft hij ontdekt? Hij was eerst een man van de religieuze wet, een strenge. Nu schrijft die zo kwetsbaar over deze liefde. Een opmerkelijke reli-shift.

Inloop: 16:30 ontmoeting (binnen KLEURrijke grenzen) geeft inspiratie
Start: 17:00 Open Hemel
KLEURupdate: 17:45
De Hemelse lekkernij (eenvoudige maaltijd): 18:00
Lichten uit: 19:00


Nieuwe zingevingscursus: ALPHA

Tien avonden op Avontuur met het grootste geloof op deze aardkloot. We trekken door de landschappen: ‘Waarom vertrouwen?’, ‘Waar vertrouw je op?’, ‘Wat is je vertrouwen waard?’, ‘Waarom open en eerlijke communicatie?’, ‘Bestaan er nog steeds wonderen?’, ‘Wat is het kwaad?’, ‘Waarom gezonde en veilige relaties?’ en nog meer…

De cursus is gratis en start op maandag 12 maart. We beginnen elke avond met een KLEURrijke maaltijd. Inloop: 18:45, start eten: 19:00, start thema: 20:00, gespreksgroepen: 20:30, einde: 21:30.

Ken je mensen die geinteresseerd zijn of wil je zelf meedoen? Geef je nu op.
Voor meer info en opgave: KLEURkerk@gmail.com

Lokatie:
KLEUR inspiratie-cafe
Copernicuslaan 4a, Den Haag


KLEURbios

Een film zegt soms meer dan woorden. Films kunnen er voor zorgen dat je aangezet wordt tot bezinning over je eigen leven. Even stilstaan bij hoe zaken in je leven er voorstaan. Films kunnen confronteren, inspireren en aanzetten tot nieuwe inzichten.

Datum: vrijdag 23 februari
Inloop: 19:15 (graag op tijd aanwezig)
Start: 19:30
Nagesprek: 21:45
Einde: omstreeks 22:00

Voor meer info: KLEURkerk@gmail.com


A.s. zondag: God wil ons leiden (1)

We hebben het nog een aantal zondagen over de KLEURoefeningen. De oefeningen zorgen ervoor dat ons hart wordt geopend om te ontvangen wat de grote gulle Gever (God) wil geven. Hij heeft zoveel beloofd en we kunnen zo weinig ontvangen. De oefeningen zorgen ervoor dat we onwaardige dingen loslaten en waardevolle dingen gaan vasthouden.

Deze zondag gaat het over hoe God leiding wil geven. Individueel en als collectief. We gaan dit Avontuur wat God voor ons heeft, verkennen. Welkom zondag…

Inloop: 16:30 ontmoeting (binnen KLEURrijke grenzen) geeft inspiratie
Start: 17:00 Open Hemel
KLEURupdate: 17:45
De Hemelse lekkernij (eenvoudige maaltijd): 18:00
Lichten uit: 19:00


Helpen van onze KLEURpartner

We werken samen met onze KLEURpartner – Kasturi Indian Food. Ze hebben ons geholpen om weer een mooi pand voor ons inspiratie-cafe te krijgen.

De komende weken (2/3) hebben ze nu zelf wat hulp nodig om bepaalde zaken weer op de rails te krijgen. Verschillende hand- en spandiensten zullen gevraagd worden.

Mocht je je geroepen voelen om ze te helpen neem contact met ons op: KLEURkerk@gmail.com.


Open Hemel 21 januari: Waarom ‘bidden’ zo belangrijk is…

We hebben het nog een aantal zondagen over de KLEURoefeningen. De oefeningen zorgen ervoor dat ons hart wordt geopend om te ontvangen wat de grote gulle Gever (God) wilt geven. Hij heeft zoveel beloofd en we kunnen zo weinig ontvangen. De oefeningen zorgen ervoor dat we onwaardige dingen loslaten en waardevolle dingen gaan vasthouden.

Deze zondag gaat het over bidden, een hart2hart-communicatie met jouw Schepper. Jezus zegt: ‘Vraagt en je zult ontvangen’. Wat moet je dan vragen en wat zult je dan ontvangen. Een recept voor teleurstelling of interessante materie?

Inloop: 16:30 ontmoeting geeft inspiratie
Start: 17:00 Open Hemel
KLEURupdate: 17:45
De Hemelse lekkernij (eenvoudige maaltijd): 18:00
Lichten uit: 19:00

Neem al je KLEURrijke vrienden mee.


Open Hemel 7 januari: terugblikken en vooruitzien..

Een mooi moment om persoonlijk terug te blikken en vooruit te kijken. De kracht van herinneren en vieren. En met volle verwachting de toekomst in gaan. Hier zal de KLEURspraak (inspiratie-moment) over gaan.
Vanaf 16:30 inloop, iedereen welkom in Schroeder – Weimarstraat 364. Rond 17:00 zullen we starten met de Open Hemel – celebration met muziek, inspiratie-moment, KLEURupdate (met het reine varken dat een bijrolletje vervult) en daarna gezellig eten met elkaar.

Neem al je KLEURrijke vrienden mee.


A.s. zondag (31 december) geen Open Hemel, wel KLEURknal in cafe…

We gaan a.s zondag knallend het nieuwe jaar in. Met leuke creatieve formatjes o.a. ‘Wat nemen we mee? Wat laten we achter?’ en met andere inspiratie-momentjes zullen we een gezellige avond hebben.

Vanaf 19:30 iedereen welkom in het KLEUR inspiratie-cafe en tot de laatste knal zullen we het nieuwe jaar inluiden.

Geef je nog even op via het Facebook-event of kom gewoon gezellig langs.OPEN HEMEL zondag 17 december over de ‘komst’ (advent): ‘VREDE’

Deze zondag gaat het over ‘vrede’. We zingen het vaak met kerst: ‘vrede op aarde’. Maar waarom zien we er dan nog zo weinig van? Wat is die vrede eigenlijk? We gaan het zondag langzaam ontvouwen.

Welkom om 16:30, we starten uiterlijk 17:00u, vanaf ongeveer 18:00u hebben we tijd voor gezelligheid tijdens een eenvoudige maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), DEN HAAG


OPEN HEMEL  a.s. zondag 10 december over de ‘komst’ (advent): ENGELEN & KERST

We begeven ons langzaam richting kerst. We bereiden ons nu al voor om kerst te ontvangen. Het gaat allemaal om liefde en echte liefde overweldigt niet maar bereidt voor. Daarom advent.

Deze zondag gaat het over engelen. Deze boodschappers uit de onzichtbare wereld bereiden ook mensen voor. Anders zou het Licht te overweldigend zijn.

Welkom om 16:30, we starten uiterlijk 17:00u, vanaf ongeveer 18:00u hebben we tijd voor gezelligheid tijdens een eenvoudige maaltijd

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), DEN HAAG


Help ons met de kerst inspiratie-pakketten

We gaan dit jaar weer 60 – 80 mensen verrassen met onze kerst inspiratie-pakketten. We willen deze pakketten het liefst persoonlijk afleveren zodat we ook iets van de KLEURgloed (aandacht en enthousiasme) kunnen afleveren, zodat het echt een ervaring wordt.

Wil jij zelf een aantal kerstpakketten sponsoren (per pakket ± 15 euro) of misschien zelf een aantal kerstpakketten rondbrengen? Laat het weten of verras ons.


Verslag opening van ons KLEUR inspiratie-cafe

Om 10 uur kwam de eerste nieuwsgierige binnen. Ons team wachtte de mensen op met leuke KLEURtshirts ‘KLEUR de buurt’ (voorkant), ze waren klaar voor de buurt als ware ‘INSPIRATIEbuddies – Het begint met een ontmoeting’ (achterkant). De laatste hand werd gelegd aan de grabbelton, waar kinderen met een gerust hart konden grabbelen.

In de ochtend hadden we nog de nodige tegenslag, zoals in elk Avontuur. De electra aan de rechterkant van het cafe viel plotseling uit, de kant waar onze KLEURrijke koffie gemaakt werd. Dit betekende toch wel de nodige stress. Aan de stoppen bleek het niet te liggen. Na onze blik vol verwachting omhoog te hebben gericht en de nodige kunstgrepen van onze amateur-electricien deed alles het weer. Gelukkig, in ons hart galmde de woorden: ‘alles komt goed’. We bleven vol vertrouwen.

De bezoekers wandelden geinspireerd door het pand: door de verhalen, door de leuke details. De warme uitstraling viel als een deken om de bezoekers. Een moslim-bezoeker vroeg of die poezie-avonden mocht organiseren. Een plaatselijke kunstenares wil als vrijwilliger ook haar bijdrage gaan leveren, waarschijnlijk door creatieve activiteiten te organiseren met onze kidsclub.

In de avond hadden we als klapstuk ons eerste huiskamerconcert in het pand. Paul en Pauline gaven hun acte de presence. Het was genieten van het relaxe folk-genre, met leuke verhalen tussendoor. Na de pauze pakte ze door met verzoeknummers. ‘Personal Jesus’ (Depeche Mode), ‘Take me home, country roads’ (John Denver) en meer covers passeerden de revue.

Aan het einde wilden mensen nog een presentatie van KLEUR. De avond eindigde een uur later dan gepland. Dit tekende al het succes van de dag en avond. Het was blessed.


OPEN HEMEL, a.s. zondag 3 december over de ‘komst’: is er ruimte?

We begeven ons langzaam richting kerst. We bereiden ons nu al voor om kerst te ontvangen. We gedenken om het leven in een bepaald licht te zetten. Er is iets in deze wereld gebeurd dat ons deelgenoot wilt maken van een eeuwig Avontuur van hoop, vertrouwen en liefde. Maar ons hart moet wel ruimte creëren om dit te kunnen ontvangen. Daarom deze aanloop naar kerst.

Welkom om 16:30, we starten uiterlijk 17:00u, vanaf ongeveer 18:00u hebben we tijd voor gezelligheid tijdens een eenvoudige maaltijd

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), DEN HAAGZondag 19 november Open Hemel

Afgelopen weken hebben we wat KLEURoefeningen onder de loep genomen. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over een confronterende oefening: ‘in het licht brengen’.

Alle KLEURoefeningen moeten ons tot een grotere vrijheid brengen. Nu dan de oefening eenvoud. Dit is niet alleen minimalistischer leven. Het is ook waar je voor leeft en waarvanuit je leeft tot een eenvoud terugbrengen. We gaan het met elkaar onderzoeken.

Welkom om 16:30, we starten uiterlijk 17:00u, vanaf ongeveer 18:00u hebben we tijd voor gezelligheid tijdens een eenvoudige maaltijd

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), DEN HAAG


Update en opening inspiratie-café

Ondanks het feit dat er nog wat gespecialiseerd en grof werk moet gebeuren, zijn we ook al wat leuke creative accentjes in het pand aan het aanbrengen.

De (her)opening van het cafe is op zaterdag 25 november gepland. Vanaf 10 uur en dan de hele dag (‘tot in de late uurtjes’) is er inloop en hebben we de nodige feestelijkheden. Want we weten nu inmiddels wat vieren is. :-).

Geef je nu al op via Facebook.


Open Hemel 5 november: KLEURoefening  “In het licht brengen”.

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over een confronterende oefening: ‘in het licht brengen’.

Alle KLEURoefeningen moeten ons tot een grotere vrijheid brengen. Zoals nu met de oefening ‘in het licht brengen’, een ander woord voor ‘belijden’. Dit gaat natuurlijk verder dan alleen maar zeggen wat we verkeerd doen en dan weer met een schoon geweten verder gaan. Het is een hele kunst om eerlijk te worden over onze schaduwkanten, zonder te verexcuseren, bagataliseren of relativeren. We gaan dit Avontuur meemaken.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, om ongeveer 17:45 volgt een eenvoudige maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


UPDATE en opening inspiratie-cafe

Ondanks het feit dat er nog wat gespecialiseerd en grof werk moet gebeuren zijn we ook al wat leuke creative accentjes in het pand aan het aanbrengen.

De heropening van het cafe is op zaterdag 25 november gepland. Vanaf 10 uur en dan de hele dag (‘tot in de late uurtjes’) is er inloop en hebben we de nodige feestelijkheden. Want we weten nu inmiddels wat vieren is. :-).

Geef je nu al op via Facebook.

Open Hemel 29 oktober: de kunst van het vieren (2).

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over de kunst van het vieren (celebrate).

Alle KLEURoefeningen moeten ons tot een grotere vrijheid brengen.Zoals nu met de oefening ‘de kunst van het vieren’. Zoals de eerste kerkvader en grote filosoof Augustinus zei: ‘een christen hoort een groot wandelend ‘Halleluja’ te zijn’. God heeft zoveel aan ons gegeven. We hebben, wat onze omstandigheden ook zijn, altijd een reden om te vieren en dankbaar te zijn. Deze levenskunst gaan we zondag onder de loep nemen. Nu deel twee: we zoemen wat meer in op de praktijk en ook de zegeningen van het vieren. Het hart van alle KLEURoefeningen is de vreugde (door het vieren).

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, om ongeveer 17:45 volgt een eenvoudige maaltijd.

(let op: WINTERTIJD!! Risico dus om een uur te vroeg te zijn. Niet zo erg hoor, want dan hebben we wat meer hulp met opbouwen 🙂 )

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


Update en heropening inspiratie-cafe

We zijn nog niet eens geopend en de ontmoetingen zijn er al. Van de week ook weer zo’n bijzondere ontmoeting gehad. We hadden net de kring gehad en het cafe sloot bijna. Toch nog even wat gedronken en hart2hart was een feit. Persoon bij boekenkast stapte naar binnen. We zijn nu al tot zegen.

De heropening van het cafe is op zaterdag 25 november gepland. Vanaf 10 uur en dan de hele dag (‘tot in de late uurtjes’) is er inloop en hebben we de nodige feestelijkheden. Want we weten nu inmiddels wat vieren is. 🙂


Zondag 22 oktober Open Hemel: De kunst van het vieren

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over de kunst van het vieren (celebrate).

Alle KLEURoefeningen moeten ons tot een grotere vrijheid brengen.Zoals nu met de oefening ‘de kunst vanhet vieren’. Zoals de eerste kerkvader en grote filosoof Augustinus zei: ‘een christen hoort een groot wandelend ‘Halleluja’ te zijn’. God heeft zoveel aan ons gegeven. We hebben, wat onze omstandigheden ook zijn, altijd een reden om te vieren en dankbaar te zijn. Deze levenskunst gaan we zondag onder de loep nemen.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, om ongeveer 17:45 hebben we een lekkere simpele maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)


Locatie ALPHA cursus

Let op: a.s. maandag zal de Alpha Cursus worden gegeven in ons Inspiratiecafé!

Waar?
Den Haag, Copernicuslaan 4a
 Heropening

KLEURinspiratie-

café

Heropening insp cafe
Wanneer?
zaterdag 25 november om 10:00
Waar?
Den Haag, Copernicuslaan 4a

Facebook evenement

Meer KLEURrijker dan ooit tevoren…

Vanaf 10 uur welkom.

Met elke 1,5 uur een presentatie van filosofie en activiteiten van KLEUR, met inspiratie-momentjes, huiskamer-concerten en natuurlijk die KLEURrijke ontmoetingen die eigenlijk al genoeg inspiratie geven.

Het uiteindelijke bruisende programma moet zijn weg nog vinden naar deze pagina. Het is natuurlijk wel al op weg gegaan.

Op naar de KLEURrijke horizon…


Zondag 15 oktober Open Hemel: de minste zijn of nederigheid (2).

13 oktober

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over ‘de minste zijn of nederigheid’, een moeilijke oefening.

Alle KLEURoefeningen moeten ons tot een grotere vrijheid brengen. Zo ook deze oefeningen. We ervaren zoveel ruimte als we de last kwijtraken dat we anderen altijd maar onze wil moeten opleggen. De obsessie van het eisen dat alles altijd moet gaan zoals wij dat willen is een van de grootste gebondenheden in onze tijd.

Welkom om 16:30u. Start: 17:00u Eind: tegen 18:00u, daarna eenvoudige maaltijd.

Plaats: Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen) Den Haag


A.s. zondag Open Hemel: de minste zijn of nederigheid.

7 oktober 2017

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over ‘de minste zijn of nederigheid’, een moeilijke oefening.

Alle KLEURoefeningen moeten ons tot een grotere vrijheid brengen. Zo ook deze oefeningen. We ervaren zoveel ruimte als we de last kwijtraken dat we anderen altijd maar onze wil moeten opleggen. De obsessie van het eisen dat alles altijd moet gaan zoals wij dat willen is een van de grootste gebondenheden in onze tijd.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, om ongeveer 17:45 volgt een eenvoudige maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen) Den HAAG


Update inspiratie-cafe

Er wordt hard gewerkt in het Inspiratie-café nieuwe stijl! We hebben al 40 steigerhout-planken gebruikt om de ruimte op te knappen. Het wordt mooi en krijgt steeds meer allure. Bedankt Harry, Marius, Sanjiv en Rob voor jullie bloed, zweet en tranen.


Open Hemel a.s. zondag (10 september): ‘KLEURoefening aanbidding’

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over aanbidding.
Aanbidding is niet alleen leuke liedjes zingen. Aanbidding doen we met ons verstand, hart, verbeelding en wil. Je kan het dus overal doen. Eigenlijk is het een soort levensstijl. Als we datgene aanbidden waarvoor we geschapen zijn dan komen we werkelijk tot leven.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, om ongeveer 17:45 volgt een lekkere simpele maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


Nieuwe plek inspiratie-café

Goed nieuws. We hebben een nieuwe plek gevonden. Het wordt weer de oude plek waar we 1,5 jaar geleden 7 maanden hebben geexperimenteerd. De ruimte is groter geworden omdat het wc-blok is weggebroken. Daardoor heeft het ook meer allure. Ook zijn de verlaagde plafonds weggebroken. We kunnen er voor 1 a 2 jaar in. Dit is dus heel goed nieuws. Ook gaan we het pand wat meer allure geven dan alleen een gezellige buurthuiskamer. Dus wordt echt een gezellig bruisend creatief inspiratie-cafe.
Met 12 ingrepen proberen we het klaar te maken:
– podiumpje
– etalage
– free library van steigerhout
– stellingkast van steigerhout
– ontwerp kast buiten
– verlichting aanbrengen
– gordijn met print van het avondmaal
– beamer bevestigen
– balk mooi maken
– naam op etalage (KLEUR inspiratie-cafe)
– gat in de vloer dicht
– pand leegmaken
Mocht je ons willen steunen, dan is je KLEURrijke gift van harte welkom. Dat kan via:

Stichting KLEURmorfose
NL10ABNA0565104144


As zondag: ‘KLEURoefeningen studie & meditatie’

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Deze week gaat het over studie & meditatie.
Als de oefeningen er zijn om onze patronen te ontregelen, dan spelen studie & meditatie zich af op het niveau van ons denken. We kunnen zo gevangen zitten in ons denken. De oefeningen willen ons leiden naar vrijheid. We gaan kijken hoe dit met studie en meditatie gebeurt.Open Hemel: ‘over de KLEURoefening gebed’

elliot

25 augustus 2017

De komende weken nemen we wat KLEURoefeningen onder de loep. KLEURoefeningen zijn spirituele disciplines die ons hart openen om datgene te ontvangen dat God aan ons wilt geven. Aanstaande zondag 27 augustus zal het gaan over gebed.
Er wordt weleens gezegd dat gebed de ademhaling van de mens is. Door gebed mogen we weten dat het niet alleen maar om ons draait. Door gebed mogen we de dingen van het leven en ook mensen met andere ogen gaan zien. Echt gebed verandert ons.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, om ongeveer 17:45 volgt een lekkere simpele maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


Verslag ZOMERfeestje: de spelende kerk

Zomerfeest

25 augustus 2017

Het was een mooie dag afgelopen zondag. We waren met drie activiteiten behoorlijk vol: het ZOMERfeestje, vrijwilligersmeeting het Circus en de Open Hemel-viering over stilte.
Als spelende kerk hadden we mooi weer. Kindergezichten werden geverfd, buiken werden gevuld met lekkere salades en lijven werden bezweet door sport en spel. Het was een mooie dag, waar we de buurt een beetje hebben geKLEURd.

Ook kregen alle huizen aan het Newtonplein een mooie flyer van ons. We hebben ons KLEURrijke gezicht laten zien.


Nieuwe ALPHAcursus over zingeving

25 augustus 2017

Tien avonden op Avontuur met het grootste geloof op deze aardkloot. We trekken door landschappen: Waarom vertrouwen? Waar vertrouw je op? Wat is je vertrouwen waard? Waarom gebed? Bestaan er nog steeds wonderen? Wat is het kwaad? En nog meer…
De cursus is gratis en start op maandag 18 september. We beginnen elke avond met een KLEURrijke maaltijd. Inloop: 18:45, start eten: 19:00, start thema: 20:00, gespreksgroepen: 20:30, einde: 21:30.

Ken je mensen die geinteresseerd zijn of wil je zelf meedoen?             Geef je nu op.
Voor meer info en opgave: KLEURkerk@gmail.com


Zondag 20 augustus: ‘Een reisverslag van 8 dagen stilte’

Klooster 4

We zijn als mens vaak zo bang voor de stilte. Maar om echt te gaan luisteren naar onszelf, de ander en God moeten we soms ook stil durven zijn. Kloosters organiseren stilte-weken en weekenden. In de stilte worden we teruggeworpen op onszelf. Wie zijn we dan? Is er dan een diepere dragende realiteit die ons kan dragen.

Marcel zal vertellen over wat 8 dagen stilte met hem heeft gedaan. Hij is ondergedompeld in de stilte in de Oude Abdij bij de Jezuieten in Drongen (vlakbij Gent in Belgie). De KLEURspraak zal bestaan uit video’s en een inspiratie-sessie.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (inga

ng etalage met meubelen)

Den Haag


Deze zondag: ‘God verslaat de schaduw van de dood’

12 augustus 2017

Het ultieme hoogtepunt van het verhaal van God met Israel. De diepte van de God-dimensie o

pent zich in de persoon van Jezus van Nazareth. Hier zien we dat de dood niet meer het laatste woord heeft. Deze hoop drijft de leerlingen van Jezus de wereld in en verandert de politieke en structurele structuren en categorieen. God herstelt het Leven, zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Waarom brengt de opstanding je in beweging? En waar kunnen we de opstanding in ons eigen leven zien? Of hoe komt het dat we het helemaal niet zien?

Welkom om 16:30, we sta

rten rond 16:45, rond 17:45 een lekkere simpele maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)


Deze zondag in de Open Hemel: ‘Duizenden mensen door wonder gevoed’

14 juli 2017

De God van Israel treedt handelend op in de historische persoon Jezus van Nazareth. Dit keer voorziet Hij in het praktische: Geef ons heden ons dagelijks brood.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45 einde rond 17:45. Daarna een eenvoudige maaltijd

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen) Den Haag


Deze zondag: ‘De tien woorden of geboden van God.’

1 juli 2017

God heeft zich laten zien in de wereldgeschiedenis. Hij heeft zich verbonden met een volk zodat de hele wereld Hem kan leren kennen. In dit volk heeft Hij zich betoond met grote daden: reddend, bevrijdend, genezend, voor het goede strijdend. Dit speelt zich niet alleen in de mystieke sfeer af, een heel volk was getuige van deze grote daden. Hij greep werkelijk in in de wereldgeschiedenis.

We gaan deze daden eens onder een heilige loep leggen. We zullen niet alles direct begrijpen. Maar we gaan wel onder de indruk raken. De heilige boeken wisten het al te vermelden: ‘Het ontzag voor de Here is het begin van wijsheid.’

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen (een lekkere simpele maaltijd).

Deze zondag: ‘De tien woorden of geboden van God.’
(God creert een heilige playground waar zijn droom zichtbaar wordt).

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)Open Hemel: Serie de grote daden van God: ‘Het vuur uit de Hemel’

24 juni

God heeft zich laten zien in de wereldgeschiedenis. Hij heeft zich verbonden met een volk zodat de hele wereld Hem kan leren kennen. In dit volk heeft Hij zich betoond met grote daden: reddend, bevrijdend, genezend, voor het goede strijdend. Dit speelt zich niet alleen in de mystieke sfeer af, een heel volk was getuige van deze grote daden. Hij greep werkelijk in in de wereldgeschiedenis.

We gaan deze daden eens onder een heilige loep leggen. We zullen niet alles direct begrijpen. Maar we gaan wel onder de indruk raken. De heilige boeken wisten het al te vermelden: ‘Het ontzag voor de Here is het begin van wijsheid.’

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen (een lekkere simpele maaltijd).

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)


Festival Het Circus: meedenken, helpen, optreden?


Het Circus is ons succesvol buurtfestival. Vorig jaar kwamen er 12000 bezoekers. Nu wordt het wat kleinschaliger georganiseerd. Ook op drie plekken (De Verademing, Newtonplein en Koningsplein). De data zijn achtereenvolgens drie opeenvolgende weekenden: zon 10 sept (De Verademing), zat 16 sept (Newtonplein) en het weekend erop.

Geef je op: KLEURkerk@gmail.com.


Deze zondag: ‘het vuur uit de Hemel’
(God leidt naar volwassen godsbeelden).

Open Hemel nieuwe serie: ‘de grote daden van God’

10 juni 2017

God heeft zich laten zien in de wereldgeschiedenis. Hij heeft zich verbonden met een volk zodat de hele wereld Hem kan leren kennen. In dit volk heeft Hij zich betoond met grote daden: reddend, bevrijdend, genezend, voor het goede strijdend. Dit speelt zich niet alleen in de mystieke sfeer af, een heel volk was getuige van deze grote daden. Hij greep werkelijk in in de wereldgeschiedenis.

We gaan deze daden eens onder een heilige loep leggen. We zullen niet alles direct begrijpen. Maar we gaan wel onder de indruk raken. De heilige boeken wisten het al te vermelden: ‘Het ontzag voor de Here is het begin van wijsheid.’

Deze zondag de eerste grote daad: ‘de schepping van alles’ (ruimte, tijd en materie)

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:45 is er weer een lekkere, simpele maaltijd.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), uiteraard in die mooie stad achter de Duinen…


Let op: a.s. zondag (1e Pinksterdag) GEEN OPEN HEMEL!


Open Hemel: ‘Waar is God… als je denkt God niet nodig te hebben?’

27 mei 2017

Je komt vele mensen tegen die een bepaald beeld hebben van God.  Met dit beeld in de hand zeggen ze deze God niet nodig te hebben. Toch zegt Jezus ergens: ‘zonder mij kun je niets doen’. Duidelijke woorden, maar ook een beetje vervreemdend. Want ze lijken zo ver te liggen van onze dagelijkse ervaring: ‘we kunnen het allemaal zelf wel’. Hebben we God werkelijk nodig? Is God werkelijk waar we ten diepste voor gemaakt zijn? Een verhaal groter dan ons kleine verhaal… Dit gaan we zondag uitpakken.

Welkom aanstaande zondgmiddag om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:45 staat een hemelse lekkernij voor ons klaar (een lekkere, simpele maaltijd).

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


KLEUR aanwezig bij buurtbrainstorm ‘Aan Tafel’…

27 mei 2017

We mochten met drie vrouw sterk als KLEUR ondersteunend aanwezig zijn bij de buurtbrainstorm ‘Aan Tafel’. De KLEURsmoothies gingen erin als warme melk van de KLEURkoe. Het was de bedoeling dat ze met ‘Dat je KLEUR mag krijgen’ werden overhandigd.

… en ook bij brainstorm-avond ‘Het Circus’

De eerste brainstorm-avond van de buurt was een feit. Marcel mocht als een echte circusdirecteur de avond inleiden. De mensen werden meegenomen in een stukje geschiedenis van Het Circus, daarna werd de locatie bezocht en uiteindelijk was er nog een brainstorm-sessie in de buurt van de drie locaties.

De buurt reageerde enthousiast, vele ideeën werden geboren. Marcel gaat nu, als coördinator van het Newtonplein, hard aan de slag om de ideeën uit te werken.


Aanstaande zondag in de Open Hemel: “Waar is God … als het stil is?”

Waar is God als het stil is..... banner

12 mei 2017

We zijn met een aantal KLEURgenoten de stilte in gegaan. Een weekend lang. Deze zondag zal het gaan over de KLEURoefening stilte: ‘Waar is God… als het stil is?’. Een aantal ervaringsdeskundigen van het stilte-weekend zullen acte de presence geven met hun verhalen, ook zal de KLEURspraak niet ontbreken.

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:45 gaan we die hemelse lekkernij naderen (een lekkere simpele maaltijd).

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand (Buurthuis van de Toekomst)
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)

Uiteraard in onze mooie stad Den Haag… achter de duinen…


Het is weer tijd voor Het Circus! Doe jij ook mee?

12 mei 2017

Woon of werk je in de buurt van de ReVa en wil je graag bijdragen aan het Festival Het Circus? Kom dan naar deze gezellige bijeenkomst die plaatsvindt op een wel heel speciale plek! Locatie: De moskee aan de Herschelstraat 21a, Tijd: 19:00 – 21:30 (kom op tijd!).

Lijkt het jou leuk om mee te denken of zelf iets te doen? Laat voor meer info of opgave iets van je horen op: KLEURkerk@gmail.com.


Avontuur mei


Op 21 mei gaan we ‘Aan tafel’

Banner Aan tafel

4 mei 2017

Er worden in de buurt verschillende ‘Aan Tafel’ gesprekken georganiseerd. In een ongedwongen sfeer leer je nieuwe buurtbewoners kennen. Dit is een nieuw leuk initiatief waar KLEUR ook voor gevraagd is om mee te denken, aan deel te nemen en gastheren/ vrouwen te leveren.

Lijkt jou dit leuk? Als deelnemer of gastheer/ vrouw… Laat iets van je horen op: KLEURkerk@gmail.com.


Aanstaande zondag in de Open Hemel: ‘Waar is God… als je niet lief kan hebben?’

elliot1

4 mei 2017

Het woord liefde wordt vaak gebruikt. Toch kan het een moeilijk te vatten woord zijn. Helemaal als je de realiteit van liefde niet kent. Of als je het wel kent, maar weet dat je juist verschrikkelijk te kort schiet. Hoe verhoudt God zich dan tot ons en hoe kan Hij ons helpen?

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


Open Hemel a.s. zondag: ‘Waar is God… als je verdrietig bent?’

28 april 2017

In dit leven zal verdriet ons niet bespaard blijven. Het blijft een levenskunst om er zo eerlijk mogelijk mee om te gaan. Dit is soms een hele klus. En God wordt de grote Trooster genoemd. Hoe kunnen we zijn troost ervaren? En wat als we niets voelen, behalve ons verdriet?

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen), Den Haag


Via burenhulp een kast in elkaar zetten

Banner kast

25 april 2017

KLEUR actief in de buurt. Een hele grote kast in elkaar gezet voor dame die hoogzwanger is. Kast stond al bijna een half jaar in een hoek… De burenhulpcentrale weet ons wel te vinden… ? Bijna een dag bezig geweest… Uiteindelijk mag het resultaat er zijn…


Met Pinksteren een weekend naar de Ardennen

Pinksterweekend

20 april 2017

Met Pinksteren gaan we een aantal dagen eruit. We hebben een huisje in de Ardennen gehuurd in Vresse-sur-Sem. We kunnen met max. 12 personen gaan. Dus geef je bijtijds op. Het wordt in ieder geval verdiepend en gezellig.

Deze aangename vakantiewoning werd ingericht op de eerste verdieping van een typisch Ardens gebouw. De woning ligt vlakbij talrijke activiteiten of wandelingen, en is ideaal om leuke momenten door te brengen met ons KLEURrijke gezelschap.

Pinksterweekend2

WANNEER? Vrij 2 juni 16:00 aankomst en zon 4 juni 19:00 vertrek.
HOELANG RIJDEN? 3 uur heen en 3 uur terug (we vervelen ons geen moment)
HOEVEEL KOSTEN? 50-60 euro (hoe meer mensen meegaan, hoe minder kosten)

Geef je op via: KLEURkerk@gmail.com


A.s. zondag Open Hemel: ‘Waar is God… als je twijfelt?’

20 april 2017

Er wordt ons vaak geleerd dat wie twijfelt niet moet denken dat hij of zij iets van God zal ontvangen. Twijfel wordt dan negatief bestempeld. Maar twijfelen is menselijk. We twijfelen allemaal wel eens. Ook aan God twijfelen we. Betekent dit dat we door twijfel het plan van God voor ons leven kunnen saboteren? Of bestaat er ook een heilige twijfel?

Welkom om 16:30, we starten rond 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand
Weimarstraat 364, Den Haag (ingang etalage met meubelen)


Verslag Goede vrijdag en Pasen

Banner GV + Pasen

20 april 2017

Leuk om zoveel mensen te zien met de drie activiteiten. In totaal waren er wel zo’n 60 mensen aanwezig.

Op Goede vrijdag hadden we een sober samenzijn. We keken naar het leven van Jezus en stonden stil bij: ‘Waar is God als… je verdrietig bent en je je eenzaam voelt?/ je je verraden voelt?/ je je door God verlaten voelt? Jezus heeft het allemaal meegemaakt. Ook hebben we heilig Avondmaal gevierd, om onze verbondenheid met Christus uit te drukken. Wat Hij voor ons heeft gedaan en hoe we met Hem verder willen. En schreven we op wat ons in de weg staat om dit uit te voeren. We plakten dit aan een zelfgemaakt groot kruis.

Met Pasen begonnen we nog met een stukje verwarring van goede vrijdag. De hoop bouwde zich op door teksten dat Jezus plotseling als de Levende in de kring van vrienden ‘verscheen’: vol vergeving, vol kracht, nieuw leven. De revolutie was begonnen. Drie mensen vertelden over hoe de opstandingskracht van Christus in hun leven werkzaam is.

Op tweede Paasdag hebben we een wandeling gemaakt, samen gegeten en de film ‘Risen’ gekeken.

Het was een gezellig samenzijn, groeiende relatiekwaliteit was een feit. We hebben elkaar weer beter leren kennen.

#KLEURwaarde: groeiende relatiekwaliteit & christo-centrisch


A.s. zondag: Open Hemel met opstandingsverhalen

15 april 2017

Met Pasen gedenken we hoe God de dood heeft overwonnen in de persoon van Jezus van Nazareth. Eeuwig leven brak door in onze vergankelijke wereld. Door Jezus te vertrouwen en met de Geest van God verbonden te zijn, groeit er in ons innerlijk ook de kwaliteit van dit eeuwige Leven.

Het zal een feest worden. Zoals de eerste christenen altijd al zeiden: ‘De Heer is waarlijk opgestaan’. We zullen met drie verhalen van de ooggetuigen (uit de bijbel) en drie verhalen van KLEURgenoten het ongekende Avontuur van de opstanding opnieuw beleven en ons steeds weer verwonderen.

Welkom om 16:30, we starten om 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)
Den Haag


Extra Open Hemel op Goede Vrijdag

Goede vrijdag

10 april 2017

Tijdens deze extra Open Hemel hebben we een mooi thema dat aansluit op Goede Vrijdag. ‘Waar is God als…’: ik vol verwarring ben, mijn verwachtingen niet uitkomen, etc. Dit gebeurde er allemaal op Goede Vrijdag. En toch noemen we het Goede Vrijdag…

We proberen op deze avond even in deze spanning te blijven zitten. Het leven zit soms paradoxaal in elkaar. We snappen het niet. En toch is er in dit paradoxale een bijzondere doorbraak gekomen. De Liefde, die God heeft laten zien, wil ons hart naderen en veranderen.

Welkom… Inloop om 18:45, start om 19:00.
Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)
Den Haag


A.s. zondagmiddag: Open Hemel met inspirator Gandhi

8 april 2017

De iconische figuur Gandhi hebben we aanstaande zondag als inspirator. Wat kunnen we van zo’n geweldloos persoon als Gandhi leren, die het leven vanuit een totaal ander geloofssysteem (levensbeschouwing) benadert.

Van Gandhi is ook de quote: ‘Als christenen hadden geleefd als Christus dan was nu heel India christen geweest.’ Een gedurfde uitspraak waarin veel respect doorklinkt voor de persoon van Jezus van Nazareth.’

Welkom om 16:30, we starten om 16:45, rond 17:30 gaan we die hemelse lekkernij naderen.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)
Den Haag


Stap het avontuur in april


Open Hemel over “inspiratoren”

1 april 2017

We hebben nu in de serie ‘Waar is God als…?’ vier delen gehad. Over ongeloof, angst, teleurstelling en schaamte. Interessante, maar ook diepe thema’s. Om het wat luchtiger te doen, hebben we een tussendoor-serie: inspiratoren & films.

elliot2

Afgelopen zondag ging de KLEURspraak over inspirator Bono van de band U2: ‘God geeft ons kracht en vreugde die niet afhankelijk is van drank of drugs. Ik geloof dat deze kracht de kwaliteit geeft die ons naar de top van de muziekwereld zal voeren. Ik hoop dat ons leven een getuigenis is voor onze fans en voor de muziekwereld, waar nooit eerder zoveel verloren en verdrietige mensen rondwandelden die doen alsof alles naar wens verloopt. Wij willen graag meer produceren dan goede muziek alleen.’

Komende zondag gaan we het hebben over de derde inspirator: Glennon Doyle Milter (van TEDtalks en boeken: ‘Carry on…’ en ‘Love warrior’).

Ze is de oprichtster van de online community ‘Momastry, en de directrice van ‘Together Rising’ die vrouwen en kinderen helpt die in nood zijn. Genoeg om te inspireren dus.

Welkom om 16:30, we starten om 16:45, rond 17:30 gaan we iets eenvoudigs eten.

Plek van de Open Hemel:
Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)
Den Haag


KLEUR gepresenteerd tijdens officiële opening “Buurthuis van de Toekomst”

opening Schroeder banner

1 april 2017

Afgelopen week vond de officiële opening plaats van het “Buurthuis van de Toekomst” in het Schroeder pand. Hier heeft KLEUR zich kunnen presenteren en vonden diverse leuke en inspirerende ontmoetingen plaats.


Stilte(gebeds)-weekend in Belgisch klooster

28 maart 2017

Een weekend stilte en rust in de Oude Abdij van Drongen. De weg vinden naar jezelf en naar God. Jezelf de tijd gunnen – eindelijk – om stil te vallen en wat te bidden. Bidden betekent meer en intenser leven. Je kan het leren. Gedurende deze dagen zal Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïeten, onze leermeester zijn. Verschillende gebeds- en meditatietechnieken worden aangereikt. Zowel individueel als in groep.  Met hart, verstand en lichaam, in stilte of woord. Het eigen levensverhaal en de Bijbel zijn vertrekpunten. Een persoonlijk avontuur, samen met anderen.

Dit weekend richt zich vooral tot mensen die weinig gebedservaring hebben en/of in het bijzonder tot mensen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en
de onderscheiding van de geesten.

Video van het klooster.

Wanneer: Van vrijdag 5 mei 2017 om 19u30 (na avondmaal) tot zondag 7 mei 2017 na het middageten

Waar: “Oude Abdij” te Drongen (bij Gent). Bereikbaarheid: zie www.oudeabdij.be

Kosten:  € 114. Overnachting in individuele kamer met eigen badkamer. Lakens en handdoeken kan je huren ter plaatse of zelf meebrengen. Opgave voor 24 april.

We volgen een programma en krijgen begeleiders (Jezuieten).

Voor meer info en opgave mail: KLEURkerk@gmail.com


maart


Gratis nieuwe ALPHAcursus (ZINcursus)

4 maart 2017

De laatste week van maart starten we een nieuwe zingevingscursus. Dit zal vanuit christelijke spiritualiteit benaderd worden. Waarvan het hart Liefde is. Hoe versterk je deze Liefdesrelatie en kom je tot Leven, krijg je KLEUR.

De cursus zal 10 avonden duren. We gaan eerst heerlijk met elkaar eten. Het zullen ontspannen, gezellige, humoristische avonden worden. Inloop: 18:45, start eten: 19:00, thema 20:00, gespreksgroepen: 20:30, einde: 21:30.

Thema’s: Wat is vertrouwen?, Wat is jouw vertrouwen waard? (wie is Jezus?), Wat is gebed?, Bestaan er wonderen?, Waarom intimiteit? (ook met God), Waarom gezonde veilige relaties? en nog meer.

Geef je nu op (of voor meer info): KLEURkerk@gmail.com.


Elke zondag Open Hemel (viering) in Schroeder-pand

21 februari 2017

elliot3

Welkom om 16:30 (inloop), start om 16:45. Een stukje moderne beleving van het geloof door muziek, korte video met een thema, een KLEURspraak (inspiratie-praatje) en daarna eten we gezamenlijk iets schattig kleins, maar wel verrassend lekker.


elliot1Plek van de Open Hemel:
Schroeder winkel-pand
Weimarstraat 364

Iedereen is welkom, juist die KLEURrijke vrienden.


Elke zondag een OPEN HEMEL (samenkomst) in het Dialooghuis

18 januari 2017

IMG_6291

We zijn voor vijf keer (tm 12 feb) te gast in het Dialooghuis (Beeklaan 167) en starten met een nieuwe serie over de kunst van het loslaten en vasthouden:

  • wat is loslaten en hoe leren we het? (15 jan)
  • Jacob, een spiegel: de droom, het leven (22 jan)
  • Jacob, een spiegel: succes, zegen, grenzen stellen (29 jan)
  • Jabob, een spiegel: loslaten/ vasthouden, vorming, sterven (5 feb)
  • Wat is vasthouden? (12 feb)KLEURformat:
  • 16:30 inloop met koffie/ thee
  • 16:45 start Open Hemel (creatieve expressie – KLEURspraak – KLEURupdate)
  • 17:30 KLEURrijk eten wordt geserveerd
  • 18:30 licht uit Dialooghuis

Wil je wat kleur op je wangen krijgen? Welkom…


image

image


overzicht


Elke zondag een OPEN HEMEL in de Regenvalk

6 november 2016

regenvalk-openhemel

Tot en met december kunnen we elke zondagmiddag in de Regenvalk (Weimarstraat 69) onze Open Hemel houden. Om 16:30 is er inloop en om 17:00 starten we.

Het thema zal zijn: vrucht van de Geest. Elke week zullen we een aspect van de vrucht behandelen: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing. Als we onszelf steeds meer openen dat deze vrucht gaat groeien, dan zijn we toch een partij aantrekkelijk voor de buurt. En onderweg leren we de grote gulle Gever (God) en zijn karakter ook nog beter/ dieper/ rijker kennen. Kom langs en ontdek hoe deze vrucht kan gaan groeien…

Onder het genot van thee/ koffie zijn we letterlijk en figuurlijk op weg naar Hemelse lekkernij (taart/ gebak/ lekkere koeken).

Elke Open Hemel is er een inspirerende video, samenzang (creatieve expressie), een KLEURspraak en een KLEURupdate (activiteiten in de buurt).

KLEURoefeningen: gebed – meditatie – aanbidding – studie


KLEUR organiseert de vijfde Alpha-cursus

26 augustus 2016

Vanaf maandag 26 september 19:00 (inloop 18:45) tot ongeveer 21:30 start de vierde Alpha-cursus van KLEUR. Tien woensdagavonden lang trekken we het Avontuur in, van het grootste geloof op deze aardkloot. Hierin gingen 22 miljoen mensen je voor. Onderwerpen als: ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kan je bidden?’, ‘Wat is de bijbel?’, ‘Waarom lijden?’, ‘Is het geloof nog relevant?’, ‘Hoe leidt God ons?’ en nog meer, passeren de revue. Ook gaan we een weekend in retraite (een herberg), hier wordt een klein KLEURbedrag voor gevraagd.

KLEUR schenkt deze avond aan jou, maar een gift is natuurlijk altijd welkom. De Alpha-cursus wordt kerkbreed gegeven. En belicht die onderwerpen die alle kerken gemeenschappelijk hebben.

Het format van de avond: we eten eerst samen, spreker houdt een praatje over een thema en hierna gaan we in groepjes babbelen over de inhoud. Babbelen is dan: ‘Wat vind je interessant?’, ‘Wat trek je niet?’. Elke vraag krijgt zijn plek, hoe kritisch die ook is.

Geef je nu op: KLEURkerk@hotmail.com.


KLEUR in beweging

13 juni 2016

We KLEURen de buurt op vijf plekken:

– voor het inspiratie-cafe zoeken we een ander pand

– kidsclub bij ‘Voor Welzijn’ in de Tweede Braamstraat 6

– ALPHAcursus in de Regenvalk in de Weimarstraat 69

– kringen zijn in verschillende huizen

– ‘Open Hemel’ op zondag is in verschillende huizen

Wil je op de hoogte blijven via wekelijkse nieuwsbrief? Mail: KLEURkerk@gmail.com


KLEUR organiseert de vierde Alpha-cursus

1 april 2016

Vanaf woensdag 20 april 19:00 (inloop 18:45) tot ongeveer 21:30 start de vierde Alpha-cursus van KLEUR. Tien woensdagavonden lang trekken we het Avontuur in, van het grootste geloof op deze aardkloot. Hierin gingen 22 miljoen mensen je voor. Onderwerpen als: ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kan je bidden?’, ‘Wat is de bijbel?’, ‘Waarom lijden?’, ‘Is het geloof nog relevant?’, ‘Hoe leidt God ons?’ en nog meer, passeren de revue. Ook gaan we een weekend in retraite (een herberg), hier wordt een klein KLEURbedrag voor gevraagd.

KLEUR schenkt deze avond aan jou, maar een gift is natuurlijk altijd welkom. De Alpha-cursus wordt kerkbreed gegeven. En belicht die onderwerpen die alle kerken gemeenschappelijk hebben.

Het format van de avond: We eten eerst samen, spreker houdt een praatje over een thema en hierna gaan we in groepjes babbelen over de inhoud. Babbelen is dan: ‘Wat vind je interessant?’, ‘Wat trek je niet?’. Elke vraag krijgt zijn plek, hoe kritisch die ook is.

Geef je nu op: marcelvandam@hotmail.com.


Stichting achter KLEUR krijgt Anbi-status

13 Februari 2016

Check site voor stichting KLEURmorfose voor doel, bestuur en meer.


KLEUR stort zich op derde Alpha-cursus

11 januari 2016

Vanaf dinsdagavond 19 januari 19:00 (inloop: 18:45) tot ongeveer 21:30 start de derde Alpha-cursus van KLEUR. Tien dinsdagavonden lang trekken we het

Avontuur in, van het grootste geloof op deze aardkloot.  Hierin gingen negentien miljoen mensen jou al voor. Onderwerpen als: ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kan je bidden?’, ‘Wat is de bijbel?’, ‘Waarom lijden?’, ‘Is het geloof nog relevant?’, ‘Hoe leidt God ons?’ en nog meer, passeren de revue. Ook gaan we een weekend in retraite (herberg), hier wordt een klein KLEURbedrag voor gevraagd.


KLEUR met kerst & jaarwisseling

10 december 2015

20 dec KLEURkerstviering & maaltijd (kerstverhaal & samenzang) – 17:30 (inloop: 17:00)

24 dec KLEURkerstnachtdienst (overdenking, solo & samenzang) – 19:30 (inloop 19:00)

31 dec met een KLEURknal het nieuwe jaar in (samen vieren, gedenken en dromen) – vanaf 20:00


KLEURkerk elke zondag met een ‘Open Hemel’

29 november 2015

Elke zondag hebben we nu om 11 uur (inloop: 10:30) experimentele KLEURkerk ‘Open Hemel’ in het inspiratie-cafe (Copernicuslaan 4a). We gaan met video, speech en muziek samen op weg in een Avontuur. Hier leren we niet te klein van onszelf denken,  leren we anderen en God ook op een diepere manier kennen. De Open Hemel volgt een bepaald format met een centrale tekst uit de Jezus-bibliotheek (bijbel). Binnen dit format is er ook plaats voor interactie, focus door zang, ook zal er een korte KLEURspraak (inspiratie-praatje) zijn. Dit allemaal om ons verder in het Avontuur te brengen.

Schroeder-pand
Weimarstraat 364 (ingang etalage met meubelen)
Den Haag


Openingstijden van het inspiratie-cafe

29 november 2015

Bijna elke dag hebben we iets in het inspiratie-cafe: KLEURkringen met diepgang, mannengroep (‘Heilige Hanen’) met echt haantjesgedrag, Alpha-cursus (bestuderen we het karakter van God waar je echt een stevige relatie mee kan bouwen), KLEURkids (kinderclub), ‘Open window’-sessies (hart2hart) en vervullende ontmoeting met koffie (of thee). Welkom voor een koppie vol inspiratie.

maandag 10:00 – 12:00 ‘Open window’ (hart2hart met elkaar en God)

maandag 13:00 – 17:30 brainstormen voor de buurt & ontmoeting

dinsdag 19:00 – 21:30 alpha-cursus

woensdag 16:00 – 17:15 KLEURkids (om de 14 dagen)

woensdag 18:00 – 21:30 KLEURkring (zingeving en hart2hart)

donderdag 18:00 – 21:30 Heilige Hanen (mannengroep) om de 14 dagen

zaterdag 11:00 – 16:00 inloop & ontmoeting

zondag 10:30 – 13:00 experimentele KLEURkerk ‘Open Hemel’

zondag 17:00 – 19:30 KLEURkoinonia (verhalen delen) & KLEURkring om de week

Mail ons voor meer info: KLEURkerk@gmail.com


KLEUR start celebrations.

24 september 2015

16In het inspiratie-cafe starten we elke eerste zondag van de maand met vieringen, ook wel samenkomsten genoemd. Het start klokslag 17:00. We maken heilige herrie (veel expressie) en daarna een inspirerend woord ter verdieping. Aan het einde van de celebration eten we broederlijk en zusterlijk met elkaar. Allemaal hartelijk welkom, met of zonder eten.


KLEUR stort zich voor de tweede keer op de Alpha-cursus.

12 september 2015

Vanaf dinsdagavond 6 oktober inloop: 18:45 tot ongeveer 21:30 start de tweede Alpha-cursus van KLEUR. Tien dinsdagavonden lang trekken we het Avontuur in, van het grootste geloof op deze aardkloot.  Hierin gingen negentien miljoen mensen jou al voor. Onderwerpen als: ‘wie is Jezus?’, ‘hoe kan je bidden?’, ‘wat is de bijbel?’, ‘waarom lijden?’, ‘Is het geloof nog relevant?’, ‘Hoe leidt God ons?’ en nog meer, passeren de revue. Ook gaan we waarschijnlijk een weekend in retraite, hier wordt een klein KLEURbedrag voor gevraagd.

KLEUR schenkt deze avond aan jou, maar een gift is natuurlijk altijd welkom. De Alpha-cursus wordt kerkbreed gegeven. En belicht die onderwerpen die alle kerken gemeenschappelijk hebben.

Het format van de avond: We eten eerst samen, kijken een video en babbelen over de inhoud. Babbelen is dan: ‘Wat vind je interessant?’, ‘Wat trek je niet?’. Elke vraag krijgt zijn plek, hoe kritisch die ook is.

Geef je op bij: marcelvandam@hotmail.com.


Volg de avonturen van een KLEURpionier.

29 april 2015

KLEURpionier & (straat)pastor Marcel schrijft elke maand een blog op www.kerkenindenhaag.nl over het Avontuur in het Regentessekwartier.


We KLEURen de buurt.

25 april 2015

pic3Geoliede  samenwerking met stichting Present. We zijn gaan wandelen met wat ouderen van Hofje van Bohemen. Daarna gezellig wat drinken bij Lolapalooza. We gaan dit waarschijnlijk eens in de paar maanden doen.


Eerste avond voor de buurt een feit.

5 april 2015

pic4Het is de eerste openbare KLEURplek: een KLEURkoinonia. Koinonia komt van het Griekse woord voor gemeenschap of delen. Iedereen nam dan ook iets te eten of drinken mee en een persoonlijk verhaal door muziek, tekst of zang. Uiteindelijk pic7vulde de etalage van de vierde wereld zich met 17 mensen. Drie uit de buurt en een geïnteresseerde moslima. Iedereen die voor het eerst was wilde op de hoogte blijven van onze KLEURactiviteiten. De kracht van kwetsbaarheid ten top.


Twee DROOMteams zien het licht.

18 maart 2015

Een DROOMteam is een team die een kort sprintje maakt om iets gedaan te krijgen. Het team komt 3 á 6 keer bij elkaar om te pic6brainstormen, met uiteindelijk een DROOMpresentatie. Hierna de uitvoering door een KLEURteam (bouwteam). Er zijn twee teams in het leven geroepen. Eentje ‘Kraak de KLEURcode’ om de KLEURcode (cultuurdocument) door te ontwikkelen en de tweede om de buurt te KLEURen (ontwikkelen van een openbare plek in de buurt).

pic5pic8

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *